İzmir

Halk oylamasına doğru

12:24 23 Mart 2017
Halk oylamasına doğru

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliklerine ilişkin, "Bölünme ve eyalet sisteminden başlayarak, bizleri eleştirenler vicdansızlardır. Biz başta liderimiz olarak her zemin ve şartta bu gibi sapık fikirlere karşı çıktık. Anayasa'dan Türklüğü çıkarmadık, eyaletlere izin vermedik, bunu biz engelledik." ifadelerini kullandı.

MHP İzmir İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, MHP'nin 'Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemi referandumu' çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi.

Bu kapsamda İl Başkanı Karattaş'ın ilçe teşkilatlarıyla bir araya geldiği ifade edilen açıklamada, Karataş'ın, anayasa değişikliklerine ilişkin şu görüşlerine yer verildi:

"Bölünme ve eyalet sisteminden başlayarak bizleri eleştirenler vicdansızlardır. Biz başta liderimiz olarak her zemin ve şartta bu gibi sapık fikirlere karşı çıktık. Anayasa'dan Türklüğü çıkarmadık, eyaletlere izin vermedik, bunu biz engelledik. Şimdi MHP merkezli bir anayasa yapıldı. CHP ve HDP bunu kabul edemiyor, feryatları bu yüzden."

Karataş, CHP'nin "rejim elden gidiyor" söylemlerinin iftira olduğunu da dile getirerek, "Bu iftiralardan artık bıktık. Ülkücüler her zemin ve şartta devletinin ve milletinin birliği için mücadele eder. Bunun dışında bir şey söyleyen ve buna inanan vicdansızdır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.