İzmir

İzmir'de suç örgütü operasyonu: 47 gözaltı

16:06 23 Mart 2017
İzmir'de suç örgütü operasyonu: 47 gözaltı

İzmir'de yaralama, tehdit, şantaj, kundaklama, silahlı saldırı gibi eylemlerle panik ve korku salarak maddi menfaat elde ettikleri öne sürülen suç örgütünün üyelerine yönelik operasyonda 47 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kentte "adi suç çetesi" olarak değişik suçlara karıştıkları belirlenen bazı kişileri takibe aldı.

Yaklaşık 5 ay süren takipte çete üyelerinin Alsancak semtinde bir eğlence merkezine silahlı saldırı hazırlığında olduğunu belirleyen ekipler, operasyon başlattı.

Operasyonda 3'ü kadın 47 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, 3 kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 1 el bombası, çeşitli çap ve markalarda 23 tabanca, 13 pompalı av tüfeği, 2 kurusıkı tabanca, 35 kalaşnikof fişeği, 207 tabanca mermisi, 96 av tüfeği fişeği ile 16 kilogram esrar ele geçirildi.

- 28 olay aydınlatıldı

Emniyette işlemleri tamamlanan zanlıların İzmir'deki "kurşunlama, yaralama, tehdit, şantaj, yağma, kundaklama ve vahim silahlarla saldırı" gibi 28 ayrı asayiş olayının da faili oldukları bildirildi.

Emniyet yetkilileri, çete üyelerinin takibi sırasında daha önceden de 17 kişinin gözaltına alarak tutuklandığını, halen cezaevinde bulunan bu zanlıların planladıkları 15 ayrı eylemin önlendiğini kaydetti.

Sosyal medyayı etkin kullanan suç çetesinin, bu sayede panik oluşturduğu ve çevreye korku salarak maddi menfaat elde ettiklerinin saptandığı, vatandaşların milli duygularını istismar etmeye yönelik söylemlerde bulundukları, bu şekilde taraftar toplamayı hedefledikleri iddia edildi.

Suç örgütü üyelerinin eylemlerinde, özellikle para ve uyuşturucu verdikleri 18 yaşından küçük çocukları kullandıkları ileri sürüldü.

Örgüte liderlik yaptığı ileri sürülen Serkan K'nin yurt dışına kaçtığı, hakkında yakalama kararı bulunan firari zanlının arandığı bildirildi.

Serkan K'nin, Karabağlar ilçesindeki bir lokantada silahlı kişiler olduğu yönündeki ihbar doğrultusunda aralarında Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü yönünde basına yansıyan açıklamalarıyla bilinen Alparslan Çelik'in de olduğu 15 kişi ile birlikte geçen yıl 31 Mart'ta gözaltına alındığı ve daha sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığı belirtildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüphelilerden biri kadın 3'ü sorgularının ardından serbest bırakılırken 2'si kadın 44 zanlı ise adliyeye sevk edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.