İzmir

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü İzmir'de

17:53 24 Mart 2017
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü İzmir'de

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, kendi otomobilini, haberleşme uydularını, enerji santrallerini, silahlarını üreten bir Türkiye inşa edeceklerini bildirdi.

Torbalı ilçesinde incelemelerde bulunan Özlü, esnaf ziyaretinde 2 yaşındaki Duru Uzun ve 4 yaşındaki Furkan Yiğit'i sevdi, vatandaşlarla sohbet etti.

AK Parti Torbalı İlçe Başkanlığındaki basına kapalı toplantıda partililerle bir araya gelen Özlü, daha sonra Torbalı Ticaret Odasında Cemer 2. Düşten Gerçeğe Tasarım Yarışması ödül törenine katıldı.

Özlü, burada yaptığı konuşmada, tasarım yapan firmaların daha fazla katma değer ürettiğini söyledi.

Türkiye'nin nitelikli yatırımlara ev sahipliği yapması için gayret gösterdiklerini dile getiren Özlü, "Kendi otomobilini, haberleşme uydularını, enerji santrallerini, silahlarını üreten bir Türkiye inşa edeceğiz. Geçen hafta, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temellerini attık. Bu proje, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul-İzmir Otoyolu'nun da bir ayağı olan Osman Gazi Köprüsü ile Marmara'da bir otoyol ringi oluşacak. Ülkemize ve şehirlerimize güç katacak olan projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

- "Başarılı olamayacaklar"

Bakan Özlü, lider, zengin, iddialı bir Türkiye inşa etme hedefinden asla geri adım atmayacaklarını ifade etti.

Halkın oyuna sunulan anayasa değişikliğinin büyük önem taşıdığına işaret eden Özlü, şöyle konuştu:

"Güçlü bir Türkiye'nin varlığı bazı çevreleri korkutuyor olabilir. Terör örgütleri ve bazı ülkeler böyle bir Türkiye istemiyor olabilir. Onların 16 Nisan'da yapılacak referandumdan bu kadar korkmalarının nedeni budur. Onlar, bu referandumda çıkacak bir 'evet' kararının, Türkiye'yi nasıl bir yola sokacağını, Türkiye'ye nasıl bir güç ve hız kazandıracağını çok iyi biliyorlar. Bunu bildikleri için de 'hayır' diyorlar, 'evet'in önünü kesmeye çalışıyorlar. Ancak nafile bir gayret içindeler. Ne yaparlarsa yapsınlar, başarılı olmayacaklar."

- "Milli iradeye inanan kadrolarız"

Anayasa değişikliğine karşı çıkanları dinlediğinde hayrete düştüğünü anlatan Özlü, bu kişilerin anlatımıyla hazırlanan teklif arasında hiçbir ilişki olmadığını belirtti.

"Meclis kapatılacak" gibi uçuk kaçık söylemlerin olduğunu vurgulayan Özlü, "Bu anayasa değişikliği gençlere Meclisin kapılarını açıyor. Bu anayasa değişikliği milletvekili sayısını, yani milletin Meclisteki temsilini artırıyor. Bu anayasa değişikliğinde cumhurbaşkanının yanı sıra Meclis de seçim kararı alabiliyor." diye konuştu.

Siyasi risk, koalisyon hükümetleri, erken seçimler, gensoru taktikleriyle hükümeti oylama ve yıldırma girişimlerinin tarihe karışacağına işaret eden Özlü, yürütmedeki iki başlılığın da sona ereceğini söyledi.

"Evet" oylarının da "hayır" oylarının da itibarlı olduğunu vurgulayan Özlü, "Çünkü demokrasiye inanan, milli iradeye güvenen bir siyasi kadroyuz. 'Evet' veya 'hayır' milletimizin takdiri. Her ikisine de saygılıyız ancak 'hayır' oyu verdiğiniz zaman bu 'hayır' oyundan hangi çevrelerin memnuniyet duyacağını da düşünmenizi arzu ediyorum." ifadelerini kullandı.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız da ülkenin sahip olduğu kaynakların doğru kullanılmasının önemine değindi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise şehrin, inovasyon ve tasarım kenti olabileceğine dikkati çekti.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.