İzmir

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, İzmir’de:

13:14 25 Mart 2017
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, İzmir’de:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "460 bin 167 KOBİ’den 199 bin 745’i bize müracaat etti, işlem başlattı. Bunlardan 45 bin 620'si kredisini aldı, parası cebinde. İşlemi biten ancak bankadan parasını çekmeyen, yani kredi kullanmak hakkını elde ettiği halde parası halen bankada olan 79 bin 759 işletme var. Dün akşam 17.00 itibarıyla parası hazır ama çekmemiş olanlarla parasını çekmiş olanları topladığımız zaman 125 bin 379 işletmemiz var." dedi.

Urla ilçesinde muhtarlarla ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Özlü, Urla bölgesinin bir teknoloji üssü olmasıyla ilgili çalışma yaptıklarını, Urla'nın bilim ve teknoloji ile ilgili çalışmaların yürütülebileceği nadide bir bölge olduğunu söyledi.

Özlü, 16 Nisan'da halk oylamasına giden süreci anımsatarak, sunulan anayasa değişikliği paketinin neden gerektiğini anlattı.

AK Parti olarak kuruldukları günden bu yana milli iradeyi vurguladıklarını belirten Özlü, "Mevcut bir sistem var, sistemin işletilmesinde sıkıntılar yaşıyoruz. İşler uzun zamanda yapılıyor, karar mekanizmaları ve karar mercileri var. Bir konuda karar almak için çok sayıda imza atılması gerekiyor. Gönlümüz arzu ediyor ki devlet sistemi hızlansın, işler kısa sürede yapılsın. Biz Türkiye’nin kalkınması gelişmesi için işlerimizi hızlıca harekete geçirelim istiyoruz. Bizim açımızdan oylanacak 18 maddenin özeti bu. Yenilenmeden büyüme ve kalkınma olmaz. 18 maddelik paket kendimizi yenilememizdir. Büyümek ve güçlenmek istiyorsak yenilenmeye ihtiyacımız var. Biz özetle AK Parti olarak bunu bir yenilenme olarak görüyoruz ve Türkiye’nin yenilenmesini istiyoruz." diye konuştu.

Bakan Özlü, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın zorlu bir coğrafya olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Her şehirde sorunlu bazen mahalleler vardır, bizim coğrafya da buna benziyor. Bu bölgede içinde güçlü olmazsanız, asker ve ekonomik güç bakımında güçlü olmazsanız yaşamanız zor. Bu bölgede güçlü olmamız gerekiyor, Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi Türkiye’yi bölgesinde güçlü kılacak, dışarıdan gelecek tehditlere karşı daha rahat koruyacağını düşünüyoruz. Güneyimizdeki ülkelerde yaşanan tehditleri görüyoruz.

Arap Baharı denilen hadise kışa döndü, bakın Suriye’de olan olaylar, Irak'ta olanlar... Suriye'de 600 binden fazla insan öldü, 7 milyon insan yer değiştirdi. Dünyada BM, NATO ve AGİT gibi saygın örgütler var. Misyonu dünyanın güvenliğini sağlamak olan NATO, BM ve AGİT gibi örgütlerden ses çıkmıyor. Burası terör örgütlerini beslendiği yuvalandığı bölge oldu. Maalesef Türkiye kendi göbeğini kendi kesmek zorunda kaldı ve Suriye’de operasyon yürüyoruz ,biliyoruz ki Türkiye’nin güvenliği sınırların dışında Halep, Erbil, Kerkük’te başlıyor."

Türkiye'nin içinde bulunduğu zorluklara rağmen pek çok konuda önemli mesafeler aldığını dile getiren Özlü, "Bütün bunları mevcut sistemin zorluklarına rağmen yapıyoruz, biz tıkır tıkır çalışan bir bir devlet sitemi olsun, bu devlet siteminde vatandaşlarımıza daha iyi, daha hızlı ve kaliteli bir hizmet sunalım istiyoruz. Türkiye bölgesel bir güç ve küresel bir oyuncu olsun istiyoruz, bütün bu anayasa değişikliğinin altında bu amaçlar yatıyor." ifadelerini kullandı.

- "125 bin KOBİ'nin kredisi hazır"

Bakan Özlü, KOBİ’lere 50 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği verdiklerini anımsatarak, bununla ilgili yapılan çalışmada dün akşam 17.00 itibarıyla gelinen son rakamları paylaştı.

Önceki yıldan gelen taleplerle birlikte 770 bin kişinin başvurduğunu, bunlardan mükerrer olanları, daha önce kredi almış olanları ve güvenlik soruşturmasına takılanları çıkardıklarında 460 bin 167 işletmeye kredi verilebileceğinin ortaya çıktığını açıkladı.

Özlü, 460 bin 167 işletmeye 50 bin liraya kadar kredi kullanabileceklerini kısa mesajla bildirdiklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Bu, tabi cirolarına göreydi, 460 bin 167 KOBİ’den 199 bin 745’i bize müracaat etti, işlem başlattı. Bunlardan 45 bin 620'si kredisini aldı, parası cebinde. İşlemi biten ancak bankadan parasını çekmeyen, yani kredi kullanmak hakkını elde ettiği halde parası halen bankada olan 79 bin 759 işletme var. Dün akşam 17.00 itibarıyla parası hazır ama çekmemiş olanlarla parasını çekmiş olanları topladığımız zaman 125 bin 379 işletmemiz var. Yine 54 bin 288 işletmenin de banka ön onayı verilmiş durumda. Halen bize müracaat eden 199 bin 745 işletmeden işlemlerin sürenleri sayısı ise 20 bin 78’dir."

Faruk Özlü, konuşmasının ardından Urla esnafını ziyaret etti. Urla'da kadın üreticiler için kurulan pazarı gezen Özlü, pazarda tezgah açan kadınlarla sohbet etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.