İzmir

7. "Mart Dokuzu Urla" Ot Festivali

21:07 25 Mart 2017
7. "Mart Dokuzu Urla" Ot Festivali

Bu yıl 7. gerçekleştirilen "Mart Dokuzu Urla" Ot Festivali başladı.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar eski tamirhane binasında gerçekleştirilen festivalin açılışında, Urla'yı tozlu bir mücevhere benzeterek, bu tozu üflemeyi istediklerini söyledi.

Urlanın mutfağının çok zengin olduğunu aktaran Uyar, "Çok çeşit otlarımız var. Rüzgarımız güzel, güneşimiz güzel, topraklarımızda bereketli olunca bu çeşitliliği arttırıyor. Çok özel bir coğrafyada, yarımadada yaşıyoruz. Ben bunu bir miras olarak kabul ediyorum.

Benim anneannemden öğrendiğimi torunuma anlatmam gerekir. Bu tür festivallerle mirasımızı unutmayacağız gelecek kuşaklara aktaracağız. Yaptığımız festivallerin ana amacı da budur zaten. Biz festivali bir eğlence olsun diye yapmıyoruz. Bizim amacımızda bu tozu üfleyerek Urla'ya hak ettiği değeri kazandırmaktır." dedi.

Urla Doğal Sofra Gönüllüleri Başkanı Bilge Bengisu Öğünlü de, tarihi ve kültürel değerleri korumamız gerektiğini belirterek, Urla'nın geleneksel lezzetlerinin iyi tanıtılması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Emine Kamalı Aktaş, Bahriye İplikçi ve Mehtap Süner Susuzlu, Urla'nın otlarıyla ilgili yazmış oldukları kitapları tanıttı.

Panel ve yemek atölyelerinin de yer aldığı festivalde Şef Osman Sezener, Ümmühan Tibet ve Ahmet Güzelyağdöken "Ege Otları" ve "Mutfağımızda Zeytinyağının Önemi" hakkında bilgi verdi.

Festival kapsamında yarın Özbek Mahallesi'ne gidilerek farklı otlar toplanarak bunlardan çeşitli yemekler yapılacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.