İzmir

İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dava

21:30 28 Mart 2017
İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dava

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmanın ardından 270 sanık hakkında açılan davada tutuklu yargılanan Çiğli 2.Ana Jet Üs Komutanlığında Pilot Binbaşı olarak görev yapan Fatih Karaman ve Erdem Yılmaz savunma yaptı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu davanın görülmesine Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki salonda devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Duruşma, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kaydedildi.

Hakkındaki suçlamaları reddeden tutuklu sanık Karaman, darbe girişiminin olduğu akşam eski binbaşı Ersin Oruçoğlu'nun arayarak kendisini üsse çağırdığını, üsse vardıktan sonra tutuklu eski albay Ramazan Elmas'ın odasına gittiklerini söyledi.

Elmas'ın 'Palaz misafirhanesine bakın' dediğini aktaran Karaman, misafirhaneye gittiğinde 2 sivil görünümlü kişiyi gördüğünü bu kişilerin daha sonra amiral olduğunu anladığını kaydetti.

Karaman, "MAK ekibinin başında olan teğmen yanıma gelerek 'paket varmış' dedi. Sonra grubun 2 amiralin kollarına girdiğini gördüm. Olaya karışmak istemedik." şeklinde ifade verdi.

Televizyonda darbe girişimi haberlerini gördüklerinde kendi aralarında konuşmaya başladıklarını 2 amiralin durumu hariç herhangi bir anormallik görmediklerini iddia eden Karaman, "Ramazan Elmas'a konuyla alakamız olmadığını ve uzak durduğumuzu söyledik. Tek talimat 'Palaz misafirhanesine git' denilmesi. Konusu suç teşkil edecek bir şey yapmadım. Ramazan Elmas'la birlikte hareket etmedim. MAK ekibini engellememek suçlaması var. Teğmenin bana gelmesi tesadüftür. Amirallerin ne amaçla getirildiğini bilmiyordum. MAK kursiyerlerini tanımıyorum." dedi.

Karaman, bir avukatın 'Teğmen amiralin koluna giriyor. Bir emir verilmedi diyorsun. Bir anormallik yok mu' sorusu üzerine "Amirallerin bizden bir yardım talebi olmadı. Kimsenin çok karışmak istemediği bir durumdu. Belki kendilerine getiren gruba kızmışlardır. Bilmiyorum. Bizden yardım talepleri olsaydı bunlar hiç yaşanmazdı." dedi.

Tutuklu sanık pilot binbaşı Erdem Yılmaz ise hakkındaki suçlamaları reddetti.

Darbe girişiminin yaşandığı akşam komutanı Ural'ın kendisini arayarak üssün içindeki harekata çağırdığını, daha sonra da Palaz misafirhanesine gitmesini söylediğini belirten Yılmaz, "Televizyondan olanları görüyoruz. 'Memleket ne hale geldi' yorumları yapıyoruz. İzmir'le ilgili bir haber yok. Üste hareketlilik yok. Ramazan Elmas bize 'Bizle ilgisi yok. Biz güvenlik tedbirleri alıyoruz. Polis güvenlik amaçlı bekliyor.' dedi." şeklinde savunma yaptı.

Darbe girişiminden 4,5 ay sonra gözaltına alındığını ve tutuklandığını söyleyen Yılmaz, tutuklu olmasına rağmen görevinden ihraç edilmediğini kaydetti.

Mahkeme heyeti, Yılmaz'ın yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı yarına erteledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.