İzmir

MARBLE kapılarını rekorla kapattı

16:31 29 Mart 2017
MARBLE kapılarını rekorla kapattı

23. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı (MARBLE) 104 ülkeden 50 bin 218 ziyaretçiyi ağırladı.

İZFAŞ'dan yapılan açıklamaya göre, dünya doğal taş sektörünün önemli fuarlarından olan MARBLE'a bu yıl 30 ülke ve 48 ilden 213 firma katıldı.

Fuarda, 50 bin 218 kişiyle ziyaretçi rekoru kırıldı. Bu yıl fuara gelen yabancı ziyaretçi sayısı da geçen yıla göre yüzde 44 artarak, 9 bine yaklaştı.

139 bin metrekare alanda düzenlenen fuara, İtalya 82, Çin 37, Hindistan 20 firma ile katıldı. Katılımcıların yoğun iş görüşmeleri yaptığı fuarda, ilk kez Lübnan, İsviçre, Vietnam ve Avusturyalı firmalar da yer aldı.

İşlenmiş ürünlerin ön plana çıktığı fuarda, özellikle yabancı ziyaretçiler, farklı renk ve desenlere sahip Türk doğal taşlarına büyük ilgi gösterdi.

- Oteller doldu

Fuar, konaklama, ulaşım ve hizmet sektörünü de olumlu etkiledi. İzmir’e gelen binlerce katılımcı ve ziyaretçi, şehir ticaretine canlılık kazandırdı.

Fuarın açık olduğu 22-25 Mart tarihlerinde İzmir otelleri yüzde 98’lik doluluk oranıyla hizmet verdi.

MARBLE, gelecek yıl 28-31 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenecek.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya da fuara ilişkin değerlendirmesinde, dünyada doğal taş ve teknolojilerinde markalaşmış iki fuar olduğuna dikkati çekerek, "Biri Uzakdoğu'da, diğeri Avrupa'da ve ne mutlu ki İzmir’de. İtalyan firmaları da çok yoğun ilgi gösteriyorlar. Ortadoğu’nun ve Avrupa’nın bir numaralı fuarı olduk, zirvedeyiz ve bunu korumayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.