İzmir

Kazada bir ayağı kopan "Köpük" barınağın maskotu oldu

11:41 04 Nisan 2017
Kazada bir ayağı kopan "Köpük" barınağın maskotu oldu

İzmir'in Seferihisar ilçesinde bir aracın çarpması sonrası bir ayağı kesilen sokak köpeği Köpük, bırakıldığı hayvan yuvasının maskotu haline geldi.

Sokak köpeği Köpük, 2013 yılında Seferihisar'da bir aracın çarparak kaçması sonrası vatandaşlar tarafından Prof. Dr. İsmet Sungurbey Sokak Hayvanları Yuvası'na bırakıldı.

Yaralı haldeki hayvana müdahale eden veterinerler, köpeği yaşama döndürmeyi başardı ancak sağ ön ayağını kurtaramadı. Bir süre sonra iyileşen köpeğe "Köpük" adı verildi. Yuvadaki ilk aylarında saldırgan davranışlarda bulunan Köpük ile çalışanlar özel olarak ilgilenildi.

Sokak Hayvanları Yuvası Koordinatörü Alper Çamtepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Köpük'ü hayata döndürmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Köpük'ün ilk geldiği zamanlarda çok agresif olduğunu dile getiren Çamtepe, "Köpük artık sakin ve neşeli bir havyan oldu. Gelen misafirlerimizi kapıda karşılıyor, onlara eşlik ediyor, buranın bekçiliğini yapıyor. Yuvada şu anda baskın bir havyan olduğunu söyleyebiliriz." dedi.

İlçenin turizm merkezi olması nedeniyle özellikle yaz aylarında araba çarpması sonucu yaralanan hayvanların getirildiğini anlatan Çamtepe, yuvada halen 200'e yakın hayvanın bulunduğunu, bunların bir bölümünün sahipleri tarafından terk edildiğini, bir bölümünün ise araç çarpması sonucu yaralanan hayvanlardan oluştuğunu dile getirdi.

Veteriner Hekim Yusuf Baylan ise yuva çalışanları için Köpük'ün ayrı bir değerinin bulunduğunu, artık onu da bir çalışan olarak gördüklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.