İzmir

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

16:28 04 Nisan 2017
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "İzmir, gerçekten sportif anlamda Türkiye'de daha fazla sesi duyulması gereken bir şehirdir, sadece Türkiye'de değil, uluslararası anlamda da." dedi.

Bakan Kılıç, İzmir programı kapsamında eşi Eda Kılıç ile Altınordu'nun Torbalı'daki Metin Oktay Tesisleri'ne gitti. Burada Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan ve 14 yaş altı takımı oyuncuları tarafından karşılanan Kılıç, oyuncularla tek tek tanışarak, Özkan'dan tesisler hakkında bilgi aldı.

Kılıç, 17 yaş altı takımının antrenmanını takip edip, 3 penaltı atışı kullandı. Atışlardan birini golle sonuçlandıran Bakan Kılıç'a, Altınordu'nun Alt Yaş Milli Takımları'nda mücadele eden 32 futbolcunun imzasının bulunduğu forma hediye edildi.

Daha sonra bir televizyon kanalının canlı yayına katılan Bakan Kılıç, programın ardından Konak Meydanı'na geçti. Kılıç, meydandaki çocuklarla fotoğraf çektirip, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ı makamında ziyaret etti. Bakan Kılıç, basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından, çıkışta bir engelliyle sohbet ederek, satranç seti hediye etti.

Daha sonra İzmir Spor Kulüpleri Birliği ve Geliştirme Vakfı'nda (İZVAK) kentteki spor kulüplerinin başkanları ve yöneticileriyle bir araya gelen Kılıç, toplantının ardından yaptığı açıklamada, kulüp başkanlarıyla yaptıkları toplantıda İzmir'deki yerel ölçekte hayata geçirilecek, adımları atılan, kazmaları vurulan ancak sonra durdurulan projelere devam etme konusunda iradelerini ortaya koyduklarını belirtti.

- İzmir'de yapılacak statlar

Kulüp temsilcileriyle futbol statlarının inşaatları ile ilgili son durumu değerlendirdiklerini anlatan Kılıç, şöyle konuştu:

"Bu kararlılığımızı bir kez daha dile getirdik. Teknik konuların dışında yapılacak çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlemesi, bunların önünde engel oluşturulmaması konusundaki ortak fikir paylaşıldı. Şu anda devam edecek Göztepe, Karşıyaka ve Alsancak statlarının değerlendirmelerini yaptık. Alsancak Stadı için 28 Nisan ihale günüdür. Burada tarihinden gelen yapısını ve tarihinden gelen önemini ileriye taşıyacak yeni bir spor tesisinin kazandırılması üzerine bina ettik çalışmalarımızı. Sadece futbola değil, aynı zamanda farklı branşlara ve aynı zaman bizim bürokrasimizin de hizmet alanı olarak kullanabileceği toplu bir alan dizayn edildi."

- Karşıyaka ve Göztepe statları

Kılıç, Karşıyaka Stadı'nın temelinin atıldığını, belli bir noktaya getirildiğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yerin altında olup da görülmeyen bir çok imalatlar hayata geçirildi, ciddi bir çalışma zaten yapıldı. Göztepe ile alakalı olarak, yapılan yeni çalışmalar özellikle mimari alanda ortaya konan yeni projeler, tekrar masaya yatırıldı ve kararlılıkla yol yüründü. Önümüzdeki dönemler içerisinde hızlı bir şekilde İzmir'de bu güzel tesisleri ve İzmir'in spor tarihine yakışır bir şekilde geleceğe taşıyacak tesisleri İzmir'e kazandırılması konusunda kararlılığımızı bir kere daha gündeme getirdik. Yarın sayın Başbakanımız da İzmir milletvekilidir aynı zamanda, İzmir'de olacaklar. Bu konulara ilgili kendisiyle bir çok kereler görüştük, kendilerinin talimatları oldu ve bu şekilde ilerledik. İnşallah önümüze engel çıkmadığı sürece, kısa sürede toparlayacağız."

- Sportif yatırımlar

İzmir'de olimpik bir havuz projesinin devam ettiğini, bunu İzmir'e kazandırma noktasında son noktaya geldiklerini ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'e kazandırılması konusunda talimatları olduğu bir spor salonu ile ilgili yoğun bir mesai harcadıklarını anlatan Kılıç, şunları söyledi:

"Biz, bazı kesimlerin algı olarak ortaya koymaya çalıştıkları algının aksine İzmir'deki spor yatırımları konusunda çok yol kat etmek istedik, bununla ilgili adımları attık, kararlı bir şekilde attık. Önümüze bir takım engeller çıktı, şimdi onlar, inanıyorum ki tekrarlanmayacak. Kararlığımız daha da artmış durumda. Çünkü biz vatandaşına hizmet eden bir siyasi gelenekten geliyoruz."

Kılıç, olimpik yüzme havuzunun Atatürk Stadı'nın etrafında bulunma ihtimalinin çok yüksek olduğunu, salonu da şehrin farklı bir bölgesinde yapma düşüncesi taşıdıklarını aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım gibi kendilerinin de kararlı bir şekilde yollarına devam ettiklerini vurgulayan Kılıç, "Yolumuza yürüyerek değil, koşarak devam edeceğiz. İzmir, gerçekten sportif anlamda Türkiye'de daha fazla sesi duyulması gereken bir şehirdir, sadece Türkiye'de değil, uluslararası anlamda da. İnşallah bunun altyapısıyla alakalı Türkiye'nin geri kalanında nasıl bunu başardıysak, Türkiye'de altyapının devrimini sessizce inşa ettiysek, İzmir'de de bunu başaracağız." diye konuştu.

İzmir'in inşaatlar için iklim avantajının bulunduğunu ve 12 ay çalışılabileceğini kaydeden Kılıç, bu nedenle stat inşaatlarının 400 gün civarında tamamlanabileceğini anlattı.

- (Hüsnü Bozkurt) milletvekilli yeterliliğini yitirmiştir, istifa etsin"

Kılıç, referandum çalışmalarıyla ilgili bir soru üzerine, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un sözlerini hatırlatarak, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Dün duyduk ki birileri ne demiş, eğer 16 Nisan'da 'Evet' çıkarsa İzmir'den denize dökeceklermiş. Birincisi bunu söyleyen milletvekili, milletvekili yeterliliğini yitirmiştir, istifa etsin. İzmir'de kim denize döküldü? Bizim istiklal ve istikbal mücadelesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başlatmış olduğu o mücadelede milletin arkasında kenetlenmiş olduğu mücadelede, İzmir'de kimler denize döküldü? Bu ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulmasını engellemek, bu milletin geleceğini karartmak isteyenler İzmir'den denize döküldü, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları değil. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ülkesinin geleceği konusunda fikir sahibidirler ve bu fikirlerini de hür bir şekilde açıkça dile getirme hakkına sahiptirler. Sandıktan çıkacak sonuç da milli iradenin yansımasıdır. Demokrasilerde halkın sözünün üzerine söz olmaz."

"Bu Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilinin kafasında, millete karşı farklı düşünceleri olduğu için, onun içindeki olumsuzluk açığa çıktı." diyen Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben Samsun milletvekiliyim, benim memleketim de Samsun, Samsun'a da gönderme yaptı. Samsun'dan çıkarmış.. Şimdi İzmir'deyiz, deniz de burada.. Samsun'dan bu ülkenin geleceğinin kurulması ve kurtarılması ile ilgili kahramanlar yola çıktı. Milleti ile birlikte yola çıktı, milletin karşısında durmak için, milletine herhangi bir şekilde tepeden bakmak için çıkmadı. O arkadaş Samsun'dan yola çıkamaz."

- Kılıçdaroğlu'nun sözleri

Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk milletine özür borcu olduğunu belirterek, "15 Temmuz gecesi kontrollü bir darbe girişimi olarak nitelendirildi kendisi tarafından. 15 Temmuz gecesi kontrollü bir darbe girişimi değil, darbe girişimiydi. FETÖ terör Örgütünün başını çektiği darbecilerin girişimiydi ve aziz milletimiz Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve Başbakanımızın davetiyle bertaraf etmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu milletten özür dilemesi gerekmektedir." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.