İzmir

Anadolu Ajansı 97 yaşında

15:35 06 Nisan 2017
Anadolu Ajansı 97 yaşında

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Anadolu Ajansı'nın (AA) kuruluşunun 97. yıl dönümünü kutlayarak, "Dünyanın, coğrafyamızın bu kadar karışık olduğu ne yazık ki Suriye'de her gün bir başka trajedinin yaşandığı, en son iki gün önce yine kimyasal silahlar kullanılarak insanların hayatının kaybedildiği bir ortamda özellikle hassasiyet oluşturmak ve dünyanın bunların farkına varıp bunlara sahip çıkması adına da çok önemli görevi üstleniyorsunuz." dedi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuruluş yıldönümü dolayısıyla AA ailesini tebrik ederek, nice 97 yıllar dileğinde bulundu.

AA'nın çok önemli bir görev üstlendiğini vurgulayan Arslan, AA'nın halkı bilgilendirdiğini, halktan aldıklarını ilgili birimlere aktardığını, kendilerinin de bundan ziyadesiyle yararlandığını ifade etti.

Anadolu Ajansı'nın, yapılanları vatandaşa ulaştırmak adına aracılık yaptığını belirten Arslan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz insanları ulaşır, erişir hale getiriyoruz ama siz de bizim yaptıklarımızı ulaşma, eriştirme anlamında bir görev yapıyorsunuz. Sahanın sesini dinleyerek onların sesini de bize, ilgili otoritelere ulaştırıyorsunuz. AA, dün olduğu gibi bugün de çok önemli bir görev yapıyor. Dünyanın, coğrafyamızın bu kadar karışık olduğu, ne yazık ki Suriye'de her gün bir başka trajedinin yaşandığı, en son iki gün önce yine kimyasal silahlar kullanılarak insanların hayatının kaybedildiği bir ortamda özellikle hassasiyet oluşturmak ve dünyanın bunların farkına varıp bunlara sahip çıkması adına da çok önemli aracılık görevi üstleniyorsunuz."

Arslan, gazetecilerin zaman zaman kendi hayatını hiçe sayarak görevini yerine getirdiğine dikkati çekerek, bu yolda hayatını kaybeden basın mensuplarına rahmet diledi, onları minnetle yad ettiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.