İzmir

İzmir'deki cinayet davası

12:39 03 Mayıs 2017
İzmir'deki cinayet davası

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, boşanmak istediği eşi Simge A'yı öldürdüğü, Hakan Ç'yi de yaraladığı gerekçesiyle hakkında biri ağırlaştırılmış iki kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Kadir A. ile tutuksuz yargılanan 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Kadir A, ve taraf avukatları ile öldürülen kadının ailesi hazır bulundu.

Tanık A.T, cinayet olayını görmediğini, haberlerden bilgi sahibi olduğunu belirterek, Seferihisar'da arkadaşıyla dolaşırken, sonradan Kadir A'ya ait olduğunu öğrendiğini cep telefonunu bulduğunu, SIM kartını taktığı telefonunun bataryası olmadığından kullanamadığını, bu olay nedeniyle tanık olarak mahkemeye çağrıldığını ifade etti.

Sanık Kadir A, avukatının dosyayı incelemesinin ardından savunma yapacağını, bu aşamada susma hakkını kullanmak istediğini ifade ederek tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanık Kadir A'nın tutukluluk halinin devamına, savunma yapması için ek süre verilmesine karar vererek duruşmayı bir sonraki tarihe ertelendi.

- Olay

Seferihisar ilçesi Ürkmez Mahallesi'nde yaşayan 2 çocuk annesi Simge A. (24), 25 Nisan 2016'da boşanmak istediği için, cezaevinden izin alan kocası Kadir A. tarafından pompalı tüfekle öldürülmüştü. Olayda, Hakan Ç. de ayağından yaralanmıştı.

Olayı soruşturan savcılık, tutuklu sanık Kadir A. hakkında "Tasarlayarak eşini kasten öldürme" ve "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamalarından biri ağırlaştırılmış iki kez müebbet, Kadir A'ya yardım ettikleri iddiasıyla tutuksuz sanıklar Münir B, Faruk Ş, Üzeyir K, Aykan K. ve Miyase D. hakkında da ise "Suçluyu kayırma"dan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlamıştı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.