İzmir

EÜ ile İzmir MEM arasında dijital işbirliği protokolü

16:12 11 Mayıs 2017
EÜ ile İzmir MEM arasında dijital işbirliği protokolü

Ege Üniversitesi Rektörlüğü ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) arasında "Fatih Projesi" kapsamında hazırlanan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) projesi için etkileşimli tahtalar ve mobil cihazlarda kullanılmak üzere dijital eğitim içeriklerinin üretilmesi amacıyla hazırlanan işbirliği protokolü törenle imzalandı.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü Eski Senato Salonu'ndaki törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Hatice Beril Dedeoğlu, eğitim verirken teknolojiyi kullanmanın çok önemli olduğunu, yapılan bu ortak çalışmanın sonuçlarının çok olumlu olacağına inandığını belirtti.

Fatih Projesi'yle birlikte Milli Eğitim Bakanlığının eğitim politikasında çıtanın yükseldiğini söyleyen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise EBA'nın hem içerik ürettiğini hem de projeyi desteklediğini anlattı.

Yahşi, "Öğrencilerimize materyal anlamda daha iyi anlayabileceği onların seviyelerine uygun içerik üretmesi bizim için çok önemli. 81 ilde en iyisi İzmir olarak da söyleyebiliriz." diye konuştu.

Yahşi, İzmir'de Fatih Projesi ile birlikte Ege Üniversitesinde okuyan öğrencilerin de bu proje içinde olmalarının, projenin içeriğinin geliştirilmesi açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Üniversitede eğitim alan öğretmen adaylarının bu sayede mesleğe adım atacağını kaydeden Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yılmaz da projenin nasıl yürüyeceğine ilişkin bilgiler verdi.

Projeye dahil olan öğrencilerin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü EBA İçerik Geliştirme ekibiyle koordineli çalışmalar yürüteceği, materyal künyesinin hazırlayanlar kısmında öğrencilerin isimlerinin de yazılacağı ifade edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.