İzmir

Doğumlarına tanıklık ettiği çocukların "cici annesi"

11:09 13 Mayıs 2017
Doğumlarına tanıklık ettiği çocukların "cici annesi"

TEZCAN EKİZLER - Doğumlarında bulunduğu çocuk ve gençler ile sık sık bir araya gelen İzmirli ebe Mehtap Er'in en büyük hayali, bu büyük ailesini bir şenlikte buluşturmak.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 23 yıldır görev yapan Er, hastalarıyla kurduğu ilişki ve ortaya koyduğu ebe profiliyle dikkati çekiyor. Evli 2 çocuk annesi Er'in mesaisinin büyük bölümü doğumhanede geçiyor.

1994'ten beri birçok bebeğin dünyaya gözlerini açmasına tanıklık eden Er, sayısını hatırlayamadığı doğumları en başından beri kayıt altına almadığı için pişmanlık duyuyor. Mesleğini çok seven İzmirli ebe, hastaları ve doğumlarında bulunduğu çocuklar ile iletişimini kesmiyor. Er, dünyaya getirttiği yaklaşık 100 çocukla görüşüyor.

Zaman zaman çocukları evlerinde ziyaret eden Er, onları bazen de hastanede misafir ediyor. Aileler ile de güzel bir sinerji yakalayan ebe Er'in en büyük mutluluğu ise bebeklikten çocukluğa, ergenlikten gençliğe adım atan çocukların bu süreçteki gelişimi. Buluştuklarında çocukların en merak ettiği şey ise doğum anlarına ilişkin anılar oluyor.

Buluşmalarda "Ebe anne" veya "cici anne" diye hitap edilen Er, görüştüğü çocukları ve ailelerini büyük bir şenlikte bir araya getirmenin planlarını yapıyor.

Er, dünyaya gelmelerine şahitlik ettiği her bebeğin kendisine tarif edilmez bir mutluluk yaşattığını söyledi.

- "100 çocukla iletişim halindeyim"

Anne bebek ilişkisinin her doğumdan sonra kendisini çok duygulandırdığını dile getiren Er, şöyle konuştu:

"Dünyaya gelmelerine şahitlik ettiğim bebekler ve aileleriyle ilişkimi kopartmamaya çalışıyorum. Sosyal medya üzerinden bana ulaşan ve 'siz benim ebemmişsiniz' diyen pek çok çocuk var. Onlara doğduğu anı anlatmak çok güzel bir duygu. Bir çoğu ile ilgili küçük küçük notlarım da var. Çocuklarla vakit geçirmeyi çok seviyorum. En büyük isteğim ise ileride doğumunda bulundum tüm çocukları bir araya getirip onlarla bir şenlik düzenlemek. Şimdi yaklaşık 100 çocukla iletişim halindeyim. İnşallah bu hayalim gerçeğe dönüşecek."

Er, dünyaya gelmelerine tanıklık ettiği ve artık birer delikanlı ve genç kız olan manevi çocuklarının sağlık durumlarıyla da ilgilendiğini vurguladı.

Hastane bünyesinde açılan gebe okulunda eğitmenlik de yaptığını aktaran Er, mesleğini çok sevdiğini kaydetti.

- "Annem gibi"

Deneyimli ebenin doğumuna tanıklık ettiği 19 yaşındaki Melike Kayan, sağlıkla ilgili yaşadığı sorunda ilk olarak Er'i aradığını anlattı.

Er ile sık sık görüştüğünü vurgulayan Kayan, "Doğum anını onun ağzından dinlemeyi çok seviyorum. O benim annem gibi. Şimdi onu görünce ben de ebelik okumak istiyorum. Sıkıntım olduğunda ben onu ararım. Onu çok seviyorum." ifadelerini kullandı.

Nazan Suak da 2 kızının doğumuna katılan Er ile sık sık bir araya geldiğini ve ailecek kendisini çok sevdiklerini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.