İzmir

Balık yemi için denize "kaçak çiftlik" kurmuşlar

11:48 13 Mayıs 2017
Balık yemi için denize "kaçak çiftlik" kurmuşlar

İzmir'in Foça ilçesinde olta balıkçılığında kullanılan canlı yemleri kaçak olarak avlayıp üretmek için denize çiftlik kuran şebekeye karadan ve denizden yapılan operasyonda, 4 tekneye el konuldu, 5 kişiye idari para cezası uygulandı.

Alınan bilgiye göre, Gediz Nehri'nin Foça ilçesinden denize döküldüğü mevkide deniz içine kurulan düzeneklerde olta balıkçılığı için kullanılan canlı yem üretildiği ihbarı üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Foça İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ile operasyon düzenledi.

Nehrin denize döküldüğü mevkide çok sayıda balıkçı teknesi ve kayık beklediğini gören güvenlik güçlerinin karadan ve denizden yaptığı müdahalede, 4 belgesiz tekneye el konularak limana çekilirken, karadan kaçmaya çalışırken durdurulan 2 araç da trafikten men edildi.

Ekipler, 5 kişiye de "yasak sahada yem amaçlı su ürünleri avcılığı yapmak" suçundan 7 bin 148 lira idari para cezası uyguladı.

Yapılan kontrollerde kimlik bildiriminde bulunamayan 2 kişi ile asker kaçağı olduğu tespit edilen 1 kişi gözaltına alınarak idari ve adli işlem yapıldı.

Denetimlerde ele geçirilen 5 kompresör ve muhtelif av malzemelerine el konulurken 9 takım misina ağı da imha edildi.

Ekipler, su ürünü olarak tespit edilen mamun, yengeç, boru kurdu ve sülünez gibi canlı yemleri de doğal yaşama bıraktı.

Kaçak yolla canlı yem üretmek için kurulduğu tespit edilen 13 kafes ve tuzak düzeneği de ekipler tarafından imha edildi.

Bu arada güvenlik güçlerinin operasyonu sırasında bölgeden uzaklaşan tekne ve kayıkların tespiti ve kaçan zanlıların yakalanması için yürütülen çalışmanın da sürdüğü belirtildi.







YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.