İzmir

"İyi ki varsın" şehit babam

13:52 13 Mayıs 2017
"İyi ki varsın" şehit babam

Şehit madenci babası Ali Yüksel'e yakın olmak için pilot olmayı hedefleyen Betül ve astronot olmak isteyen ikiz kardeşi Furkan, ölümünün 3'üncü yılında ziyaret ettikleri babalarının mezarına mektup ve resim bıraktı.

Soma'daki maden faciasının ardından babasının mezarlığına bıraktığı "Sana yakın olmak için pilot olacağım" yazılı mektupla Türkiye'nin gündemine gelen 11 yaşındaki Betül ve ikizi Furkan, facianın 3'üncü yıl dönümünde yine şehitlikteydi.

İkizlerden Betül, "Babacığım seni çok seviyorum, öncelikle bunu söylemek istiyorum" sözleriyle başladığı mektubunda, "İyi ki benim babamsın, seni çok küçük yaşta kaybettim ve hala eksikliğini yaşıyorum. Biliyor musun baba, okulda biri babasına sarılırken sen aklıma geliyorsun. Hep o an ağlamak istiyorum, duygulanıyorum. Arkadaşlarım 'ne oldu' dediği zaman 'aklıma bir şey geldi' diyorum. Ama bu kimin suçu biliyor musun baba, bu 301 maden şehidinin katilleri, onları affetmeyeceğim." sözlerine yer verdi.

Facianın sorumlularının cezalarını çekmesini isteyen Betül, Berat Kandili'nde dua ettiklerini ve kimsenin babasız kalmamasını dilediklerini aktardı.

Babasızlığın çok zor olduğunu, bu acıyı 36 ay, yani 1095 gün önce yaşamaya başladığını vurgulayan Betül, her gece yattığında babası Ali Yüksel'e iyi geceler dilediğini, başucunda babasının fotoğraflarını bulundurduğunu söyledi.

- "301 kişi unutulmasın"

Okulun veli toplantısında bir arkadaşının "baban nerede" sorusunu yönelttiğini yazan Betül, satırlarına şöyle devam etti:

"Yutkundum cevap veremedim, 'babam öldü' diyemedim. Sen ölmedin değil mi baba? O zaman da bizim yanımızdaydın, öğretmenlerimin benim hakkımda ne dediğini duydun. Merak etme derslerim iyi, 80'in altında notum yok. Pilot olabilmek için çok çalışıyorum ve her adımda pilotluğa daha çok yaklaşıyorum."

Köpeği "Tarçın" hakkında da babasına bir şeyler yazan Betül, mezarlığı ziyaret edişlerine onun da eşlik ettiğini anlattı.

Babasını üzeceğini düşündüğü için kimseyle kavga etmediğini ifade eden Betül, artık mezarlığa çok az kişinin gelmesine çok üzüldüğünü, 301 kişinin unutulmasını istemediğini yazdı.

"Pilot olacağım ve senden 'pilot kızı var' diye bahsedecekler" ifadelerini kullanan Betül, mektubunu "İyi varsın babam" notu ve kalp resmiyle tamamladı.

İkizi Furkan ise adaleti simgeleyen terazi resmi ile "Merak etmeyin katiller cezasını çekecek" yazılı kağıt bıraktı.

Furkan-Betül Yüksel kardeşler ile anneleri Ergül Yüksel, üzerinde Ali Yüksel'in resmi bulunan tişört ile mezarlığa geldi.

- Dua okuyup karanfil bıraktılar

Mezarlıktaki törene, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, Recai Berber, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ile milletvekili Mazlum Nurlu, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ile protokol üyeleri katıldı.

Ziyaretçiler, dua okuyup mezarlara karanfil bıraktı.

Öte yandan, Maden İş Sendikası tarafından Cengiz Topel Meydanı'nda kurulan stantta da anma etkinliği düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından konuşan Maden İş Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven, ülkenin ve madencilerin bir daha böyle bir faciayla karşılaşmaması için herkesin gayret göstermesi gerektiğini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.