İzmir

Ödemiş'te çiftçiler suya kavuştu

12:24 14 Mayıs 2017
Ödemiş'te çiftçiler suya kavuştu

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, çiftçilerin sulama suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla Bademli Göleti’nden su verilmeye başladığını söyledi.

Badem, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaz aylarında üreticilerin su ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Devlet Su İşleri (DSİ) ile görüşmeler yaparak suyun verilmesi konusunda sonuca ulaşıldığını söyledi.

Belediye olarak Bademli Göleti ile Üzümlü ve Aktaş Barajı sulama tesislerinin işletilmesi için devir talebinde bulunduklarına dikkat çekerek Badem "Devir konusundaki çalışmalar devam ederken, bu yaz üreticilerimizin mağdur olmaması ve suyun israf edilmemesi için görüşmeler yaptık. Yaptığımız görüşmelerde bugünden itibaren üreticilerimize su verilmeye başlandı. Tüm üreticilerimize hayırlı olsun. Su kullanmak isteyen üreticilerimizin müracaatı, 15 Mayıs'tan itibaren alınmaya başlanacak." dedi.

Badem, 5 milyon küp su tutan Bademli Göleti’nden 32 kilometre sulama hattıyla, bin 40 hektarlık arazinin sulamasının yapılabileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.