İzmir

Muğla'daki kazada hayatını kaybedenler uğurlanıyor

15:10 14 Mayıs 2017
Muğla'daki kazada hayatını kaybedenler uğurlanıyor

Muğla'da yolcu midibüsünün uçuruma yuvarlanması sonucu yaşamını yitiren 24 kişiden 7'si, Başbakan Binali Yıldırım ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın da katıldığı törenle İzmir'de toprağa verildi.

Anneler Günü organizasyonu kapsamında İzmir'in Buca ilçesinden Marmaris'e gitmek üzere hareket eden midibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden Selda Altay, Hatice Güllü, Ayşe Kolcu, Mübeccel Dedeoğlu, Mükerrem Salcan, Ayşenur Namlıarkan ve Serpil Kaldırımcı için Buca Eyüp Sultan Camisi'nde öğle namazını müteakip tören düzenlendi.

Törene, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları, Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Yıldırım, Bakan Kaya ve diğer yetkililer, başsağlığı diledikleri hayatını kaybedenlerin yakınlarını teselli etti.

- 11 yıl önce de babalarını kaybettiler

Eyüp Sultan Camisi'nin avlusuna ilk olarak getirilen Selda Altay'ın (41) naaşının başında, annesi Mürüvet Kalkan, "Evladımı kaybettim" diyerek ağladı.

Altay'ın ikiz kızları Sude ve Buse Özdemir'in 11 yıl önce babalarını da bir trafik kazasında kaybettikleri öğrenildi. Cenaze namazı kılınanlardan Serpil Kaldırımcı'nın da Selda Altay'ın görümcesi olduğu kaydedildi.

Kazada yaşamını yitirenlerden Ayşenur Namlıarkan'ın oğlu Cumhur Namlıarkan ve yakınları tabuta sarılarak öptü.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından kazada hayatlarını kaybedenlerin naaşları omuzlarda taşınarak cenaze araçlarına konuldu.

Cenazeler daha sonra Gökdere, Kaynaklar ve Buca Yeni mezarlıklarında toprağa verildi.

- "Buruk Anneler Günü yaşıyoruz"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, cenaze töreni sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Bakan Kaya şunları kaydetti:

"Dualarımız, yaralılarımızın bir an önce sağlığına kavuşması için. 80 milyon buruk bir Anneler Günü yaşıyoruz. Ben bu vesileyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'dan rahmet, tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bugün buradayız, bundan sonra da burada olacağız. Biz büyük bir aileyiz. Başta şehit anneleri olmak üzere tüm Türkiye'nin Anneler Günü'nü kutlamak istiyorum."

Öte yandan, cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da çelenk gönderdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.