İzmir

Ödemiş'te "Peynircilik Şenliği"

16:44 14 Mayıs 2017
Ödemiş'te "Peynircilik Şenliği"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının katkılarıyla, Ödemiş Kaymakamlığı, Ödemiş Belediyesi, Ödemiş Ticaret Odası, Ödemiş Ticaret Borsası, Ödemiş Ziraat Odası, İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Ödemiş Süt Üreticileri Birliği ve Medyakoop iş birliğiyle organize edilen "Peynircilik Şenliği" Ödemiş Kültür Merkezi Kongre ve Düğün Salonu'nda yapıldı.

Organizasyona ev sahipliği yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, tarım ürünleri kadar hayvancılık sektöründe de son yıllarda büyük gelişme sağlayan Küçük Menderes Havzası'nın, ülkemizin en çok süt üretildiği bölge konumunda yer aldığını belirtti.

"Peynir Ödemiş'ten alınır" sloganıyla organize ettikleri şenliğin önemine dikkati çeken Badem, "Biz Ödemiş olarak süt üretiminin en büyük olduğu merkeziz. Burada 28 tane firmayla ürettiğimiz bu sütleri süt ürünlerine dönüştürüyoruz. 25 -30 yıl önce Ödemiş tulumuna sahip çıkamadığımız için bugün İzmir tulumu olarak anılıyor. Bugün gerçekleştirdiğimiz Peynircilik Şenliği'nin önümüzdeki yıllara uzatılmasını temenni ediyorum.” dedi.

Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş’in en büyük probleminin ilçenin yeterince tanıtılmaması olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından "Peynirde Markalaşma ve İhracat" konulu panel düzenlendi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.