İzmir

Sosyal Güvenlik Haftası

10:49 15 Mayıs 2017
Sosyal Güvenlik Haftası

İzmir'de Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü tarafından Konak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

SGK İzmir İl Müdürü Ekrem Gürcemal, yaptığı açıklamada, istihdam konusuna dikkati çekerek, şu ana kadar 60 bin rakamını yakaladıklarını, 2017 yılı sonuna kadar İzmir için hedeflerinin 100 bin artı istihdam olduğunu belirtti.

Sosyal güvenlik alanında son 1 yıl içinde bir çok konunun hayata geçtiğini anlatan Gürcemal, 30 yılı geçen süreler için emekli ikramiyesi ödemesi, banka promosyonlarının hayata geçmesi, istihdam teşviki, asgari ücret desteği gibi birçok konunun çözüme ulaştığını, en sonda muhtarların prim ödeme yükünden kurtulduğunu kaydetti.

- İş sağlığı güvenliği

Gülcemal, eylül ayına kadarki yeni dönemde iş sağlığı güvenliği konusunu işleyeceklerini aktararak "Burada hedef sıfır. Bu ne demek? Sıfır iş kazası. 2016 yılında İzmir'de 60 ölümlü iş kazası meydana geldi. İş sağlığı güvenliğini anlatmak da bizlere düşüyor. Her alanda her sektörde iş sağlığı güvenliği ile ilgili bilinçlendirme faaliyetlerini de eylül ayı sonuna kadar hayata geçiriyor olacağız." diye konuştu.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, sosyal güvenliğe çok önem verdiklerini belirterek sosyal güvenlik alanındaki gelişmelerin geçmişe göre daha hızlı ilerleme gösterdiğini kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.