İzmir

STEM kampı İYTE'de

18:48 15 Mayıs 2017
STEM kampı İYTE'de

Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar’ın öncülüğünde geçen yıl başlatılan Aziz Sancar Kız Çocukları İçin STEM Kampları Programının ikinci uygulaması, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde (İYTE) düzenlendi.

İYTE'den yapılan açıklamaya göre, İYTE'nin ev sahipliğinde, 12 Mayıs'ta "Kız Çocuklarının STEM Eğitimine Yönlendirilmesi ve Sürdürülebilir Kalkınmaya Etkisi" konulu panelle başlayan program, 13 Mayıs'ta İYTE Spor Salonu'nda STEM eğitim kampıyla sona erdi.

Kütüphane Gösteri Merkezinde gerçekleştirilen panele, İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Girls in Stem” (GIS) Projesi’nin tanıtım filminin ardından konuşan rektör Güden, teknoloji alanında gelişebilmek için gençleri temel bilimlere yönlendirmek gerektiğini söyledi.

Etkinliğin ikinci ayağı ise İYTE Spor Salonu'nda düzenlenen kampla devam etti. İzmir’in çeşitli okullarından gelerek etkinliğe katılan 6. sınıf kız öğrencileri, onlara eğlenerek öğrenebilecekleri, özgürce düşünüp fikir üretebilecekleri bir ortam sağlayarak bilim merakı ve deneyimi kazandırmayı hedefleyen bu projede, GIS ekibi ve İYTE’de öğrenim gören gönüllü kız öğrencilerin gözetiminde yaratıcı çalışmalar yaptılar.

Takım çalışması yaparak bir ürün oluşturan öğrenciler, sunum yaptı. Sunumların ardından ise yapılan kura sonucunda isimleri açıklanan öğrenciler, TÜBİTAK Yaz Kampı, Çin STEM Yaz Okulu, Amerika Silikon Vadisi STEM Yaz Okuluna katılma hakkı elde etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.