İzmir

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından "mahrem imam" açıklaması

18:15 16 Mayıs 2017
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından "mahrem imam" açıklaması

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklu bulunan bir şüpheli hakkında bir gazetede "Bir annenin dramı" başlığıyla yayınlanan yazının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede yayınlanan köşe yazısında, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan şüpheli Fadime Danışman'ın gazeteye faks ve mektup göndererek, "Evine gelen polislerin eşini aradıklarını, bulamayınca hiçbir suçu olmadığı halde kendisi hakkında telefon ile yakalama kararı çıkartıldığını, gözaltı ve sorgu neticesinde tutuklandığını, kendisinin suçsuz ve masum olduğu, intikam alındığı.." iddialarına yer verildiği aktarılarak bunun gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Şüpheli Danışman'ın FETÖ/PDY'nin "mahrem imam" olarak tabir edilen örgüt mensuplarına yönelik operasyonda 26 Nisan'da gözaltına alındığının kaydedildiği açıklamada, kendisine ait olduğunu ikrar ettiği telefonunda örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'un yüklendiği, kapatılan Bank Asya'da aktif ve artış gösteren hesaplarının bulunduğu, 2014 ve 2015'te yeni hesaplar açtığı, örgüte iltisakı nedeniyle kapatılan 3 firmada SGK kaydının olduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin mahrem imamlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesinde şüpheli Danışman'ın örgüt içerisindeki konumunun 'müdür' ve 'bölge hadimi' olarak gösterildiği.. örgüt literatüründe 'müdür' teriminin, bulunduğu 'ildeki emniyet birimlerinin 3-4 tanesinden sorumlu olan, örgüt üst yönetiminde kendisine verilen emirleri yönetiminde bulunanlara ileten kişi' olduğu, 'bölge hadimi' teriminin ise 'büyük veya küçük bölge olarak nitelendirilen bölgelerin sorumlusu olan kişi" olarak nitelendirildiği kaydedildi.

Danışman'ın 27 Nisan'da tutuklandığı bilgisine yer verilen açıklamada, "Çocuğuyla alındığı Şakran Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda çocuğuna yönelik her türlü bakım, muayene ve kontrolün yapıldığı, ihtiyaçlarının karşılandığı, herhangi bir rahatsızlığının bulunmadığı öğrenilmiştir. Yukarıda izah edildiği üzere hiçbir araştırmaya ve teyide dayanmayan haber içeriğinin gerçekle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

- Operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen operasyonun İzmir ayağında gözaltına alınan 92 şüpheliden 88'i tutuklanmış, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.