İzmir

Torbalı'da yapay ada çalışmaları

12:37 18 Mayıs 2017
Torbalı'da yapay ada çalışmaları

Torbalı ilçesinde, Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi kapsamında yapımına başlanan yapay adada çalışmalar devam ediyor.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, yaptığı açıklamada, ilçede en büyük çevre yatırımlarından birisinin adım adım gerçekleştiğini, 22 kilometre uzunluğundaki Fetrek Çayı'nın çok büyük bölümünün ıslah edildiğini belirtti.

Birinci etap planlamasına göre 237 bin metrekarelik bir bölgede rekreasyon projeleri uygulanacağını ifade eden Başkan Görmez, bunun içinde bir de yapay ada bulunduğunu kaydetti.

Adanın büyüklüğünün 16 bin metrekare dolayında olduğunu dile getiren Görmez, "Ada inşaatı kış şartları nedeniyle bir süre durmuştu şimdi yeniden başladı. Taş dolgu ve tahkimatları tamamlanan adada sosyal yaşama dair birçok tesis yer alacak. Kafeterya, seyir terasları, çocuk oyun alanları, piknik üniteleri, bisiklet ve yaya yolları bulunacak." diye konuştu.

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi'nin öngörülenden çok daha hızlı biçimde ilerlediğini vurgulayan Görmez, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun projenin her aşamasıyla ilgilendiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.