İzmir

Elektronik İzleme Projesi İzmir Bölgesel Toplantısı

12:11 23 Mayıs 2017
Elektronik İzleme Projesi İzmir Bölgesel Toplantısı

İzmir Denetimli Serbestlik Müdür Yardımcısı Muhammed Said Sarıkamış, denetimli serbestlik sisteminin ceza adalet infaz sistemi içinde yerini aldığı 2005 yılından bu yana 997 bin 788 kararın infazının denetimli serbestlik müdürlüklerince yerine getirildiğini belirtti.

Türkiye'de Elektronik İzleme Projesi İzmir Bölgesel Toplantısı İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde yapıldı.

Sarıkamış, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, denetimli serbestliğin şüpheli sanık ve hükümlülerin, yeniden sosyalleştirilebilmesi için ihtiyaç duyulan her türlü hizmet, program ve kaynakların sağlandığı bir ceza infaz sistemi olduğunu söyledi.

Adaletli bir infaz yönetimi için hükümlülerin denetimli serbestlik altında bulundukları süre içinde denetim ve takip içinde tutulmalarının büyük önem arz ettiğini ifade eden Sarıkamış, Nisan 2012'de yapılan yasal düzenleme ile elektronik izleme yöntemlerinin kullanılmasına olanak sağlandığını ve 2013 yılından itibaren elektronik izleme sisteminin uygulanmaya başladığını kaydetti.

Sarıkamış, sistemi daha etkili hale getirmek için Elektronik İzleme Sistemine Geçişte Denetimli Serbestlik Hizmetlerinin Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi adıyla eşleştirme projesi yürütüldüğünü, bu toplantıyla paydaş kurumların, akademisyenlerin Türkiye'deki çağdaş elektronik izleme uygulamaları hakkında bilgilendirileceğini, elektronik izlemede kullanılan teknoloji ve metotların paylaşılacağını ifade etti.

Muhammed Said Sarıkamış, "Denetimli serbestlik sisteminin ceza adalet infaz sistemi içinde yerini aldığı 2005 yılından bu yana 997 bin 788 kararın infazı denetimli serbestlik müdürlüklerince yerine getirilmiştir." dedi.

Projenin eşleştirme danışmanı Joster Furth ve İzmir Cumhuriyet Savcısı Yılmaz Kabasakal'ın da katıldığı toplantıda, elektronik izlemede kullanılan cihazlar hakkında bilgi verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.