İzmir

Engellilerin çalışacağı solucan gübre tesisinin temeli atıldı

17:09 25 Mayıs 2017
Engellilerin çalışacağı solucan gübre tesisinin temeli atıldı

İzmir'de, Buca Belediyesi ile Ege Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi'nin (EGETEKO) işbirliği ile hayata geçen, sadece zihinsel ve ruhsal engellilerin çalışabileceği, "Kompost ve Solucan Gübre Tesisi" için temel atma töreni düzenlendi.

Kaynaklar Mahallesi'nde düzenlenen törende konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, temelini atacakları projenin tarım, ziraat, çevre ve istihdam konularını içinde barındıran çok önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

Projenin çalışmalarına 2,5 yıl önce başladıklarını anlatan Piriştina, şöyle konuştu:

"90 gün sonra tesinin inşaatı bitecek. Bakanlığımızla ortak yapılan projeyle tesiste sadece engelliler istihdam edilecek. 5 yıl içinde burada çalışan kardeşlerimizi emekli edeceğiz. Yerlerine 15 yeni arkadaşımız gelecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından önemli destek aldık. İŞKUR'dan projenin önemli bir ortağıydı. Bu tür projelerle merkez ve yerel yönetimin eşgüdümü içinde ortaya katma değer çıkartmaya çalışıyoruz."

Piriştina, tesiste ilçe pazarlarından toplanan sebze ve meyve atıkları ile solucan gübresi üretimi, park ve bahçelerden toplanan budama ve çim atıkları ile de kompost gübre üretiminin yapılacağını kaydetti.

Ege Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi Başkanı Tülay Yenici ise tesisin yapılması için destek veren Piriştina'ya teşekkür etti.

Konuşmaların ardından tesisin temelini Piriştina ve engelliler beraber attı.

- Projenin ayrıntıları

9 bin 830 metrekare alanda projelendirilecek tesis, 3 ayrı binada, 249 metrekarelik kapalı alanda konumlanacak. 135 metrekarelik kapalı alanda pazar atığı ve hayvan gübresi stok alanları, kompost ve solucan gübre üretim alanları yer alacak. 75 metrekarelik idari binada ise idari ofisler, yemekhane, engelli tuvaletleri bulunacak. Tesisin içinde oluşturulacak 39 metrekarelik kapalı bölümünde ise duş ve 3 soyunma kabini yer alacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.