İzmir

DTO İzmir Şubesi meclis toplantısı

18:52 30 Mayıs 2017
DTO İzmir Şubesi meclis toplantısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete, "Deniz olmazsa ekonomi olmaz. Taşımanın yüzde 90 küsuru deniz yoluyla yapılıyor." dedi.

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi'nin mayıs ayı meclis toplantısına katılan Mete, İzmir'in gelişmiş bir şehir olduğunu, kentin denizcilik alanında daha ileri seviyelerde bulunması gerektiğini söyledi.

Ticarette denizlerin önemine değinen Mete, "Deniz olmazsa ekonomi olmaz. Taşımanın yüzde 90 küsuru deniz yoluyla yapılıyor. Denizlere hakim olanlar dünyaya da hakim oluyor. ABD'nin başarısının tek nedeni var, deniz gücü." diye konuştu.

DTO'nun denizciliğin gelişmesinde büyük etkisi olduğunu anlatan Mete, odanın deniz tacirlerini topladığını, dayanışmayı sağladığını ve denizli ilgili politikalar oluşturduğunu kaydetti.

- "Yeni bir kalkınma hikayesine ihtiyacımız"

DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de siyaset yerine ekonomi ve dış politikanın daha fazla konuşulduğu bir ay yaşandığını belirterek, işsizlik oranının gerilediğini, borsada bahar havası estiğini, yabancıların 4,5 ayda net 3,6 milyar dolarlık menkul kıymet satın aldığını, sanayinin çarklarının bir miktar hızlandığını anlattı.

Bardağın boş tarafında ise düşük büyüme, yavaşlayan ihracat, artan kredi ve mevduat faizi, yeterince istihdam yaratmayan üretim yapısı ve kalıcı hale gelen durgunluk bulunduğunu kaydeden Öztürk, "Bu tablo üretim, ihracat, lojistik ve turizm merkezli yeni bir kalkınma hikayesine ihtiyacımız olduğunu gösteriyor." dedi.

Toplantıda İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) Genel Müdür Yardımcısı Tülay Yılmaz, İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyonu Projesi hakkında sunum yaptı.

Öte yandan meclis toplantısı öncesi şube tarafından düzenlenen 14. Medya ve Fotoğraf Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.