İzmir

Göztepe'nin Süper Lig'e yükselmesi

16:20 05 Haziran 2017
Göztepe'nin Süper Lig'e yükselmesi

TFF 1. Lig play-off final maçında Eskişehirspor'a penaltılarla üstünlük sağlayarak Spor Toto Süper Lig'e yükselen Göztepe, İzmir'e geldi.

Sarı-kırmızılı ekibi, Adnan Menderes Havalimanı'nda az sayıda taraftar karşıladı.

Taraftarı selamlayan futbolcular, öz çekim isteklerini kırmadı. Futbolculardan Jean-Jacques Gosso, kendilerini karşılamaya gelen davulcudan davulu alarak bir süre çaldı.

Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, elde ettikleri zafere İzmir'in çok ihtiyacı olduğunu söyledi.

Camianın büyük mutluluk yaşadığını, yakaladıkları başarıyı hak ettiklerini kaydeden Sepil, dün herkesin Göztepe taraftarının eşsiz olduğunu gördüğünü ifade etti.

Sepil, "Artık üzerimizdeki ölü toprağı kalktı. Biz ilk, öncü olacağız, İzmir'de bunun arkası gelecek, sadece Göztepe değil. İzmir'de buna ihtiyacımız var. Çok mutluyum. Sabah kupayı görünceye kadar inanamamıştım." diye konuştu.


- Vural: "İnşallah İzmir için bu, milat olur"


Teknik direktör Yılmaz Vural, Süper Lig'in İzmir'e hayırlı olmasını dileyerek, futbolun yalnız bir oyun değil aynı zamanda çok önemli bir sosyal olay olduğunu aktardı.

İzmir'den maçın oynandığı Antalya'ya vali, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin gittiğine dikkati çeken Vural, şöyle devam etti:

"Bu ne demektir, galiba İzmir beraber olmak istiyor. Göztepe bunun adımını attı. İnşallah Karşıyakalısı, Altınordulusu, Bucalısı, Altaylısı hep birlikteyiz. Tabii aramızda rekabet olacak ama biz artık arkadaşız, kardeşiz, birbirimizin başarılarını destekleyecek olanlarız. İzmir'in buna ihtiyacı var. İnşallah İzmir için bu, milat olur."

Vural, maç sonrası ağladığının hatırlatılması üzerine, "Çok emek veriliyor, çok iyi oynadığımız bir maçtı, kazanmayı hak etmiştik. Ancak olay öyle bir gelişti ki rakibin iki pozisyonu var, biri gol oldu. Hak eden kazandı." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin "Seneye devam edecek misiniz?" sorusuna Vural, "Boşver seneyi, şunun bir tadını yaşayalım önce." yanıtını verdi.

Futbolculardan Murat Akın, camiaya ve taraftara bu heyecanı yaşatmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi

Lokman Gör ise kupayı İzmir'e getirdikleri için çok mutlu olduklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Göztepe'yi layık olduğu Süper Lig'e çıkardığımız için çok mutluyuz. Yaşananlar bir rüyaydı. Sabah kalktığımızda bir hikaye yazdığımızın farkına vardık. En baştan beri çok inanıyorduk."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.