İzmir

İzmir'deki kadın cinayeti davası

12:36 06 Haziran 2017
İzmir'deki kadın cinayeti davası

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde evlilik hazırlığı yaptığı kadını öldürdüğü iddia edilen emekli astsubayın yargılanmasına devam edildi.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Serkan G. ile taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmaya tutuksuz yargılanan Nurdan A, katılmadı.

Sanık Serkan G, 2009'da emekli olmasının ardından emekli hemşire olan Zeliha Köse'ye yaklaşık 47 bin 500 lira para verdiğini ancak belgesi olmadığından bu paranın sadece 5 bin lirasını ispatlayabildiğini, daha sonra arabasını da satıp 8 bin lira civarındaki parayı da kendisine verdiğini iddia etti.

Zeliha Köse'yle konuşurken oğlunun içeriye girmesinin ardından tartışmanın büyüdüğünü, kendisine saldıran Köse'nin sağ kolunu tutarken elini ısırdığını ileri süren Serkan G, olay nedeniyle "Çok pişmanım." dedi.

İddia makamı, "bir süre birlikte yaşadığı kadının olay sırasında sanığa küfretmesi ve elini ısırması nedeniyle duyduğu elem ve kızgınlıkla Köse'yi silahıyla iki el ateş ederek öldürdüğü tespit edilen ve hakkında müebbet hapis cezası" talep edilen Serkan G'nin "haksız tahrik" indiriminden yararlanarak cezalandırılmasını istedi.

"Tasarlayarak adam öldürme suçuna azmettirme" suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Nurdan A'nın ise beraatine karar verilmesi yönünde mütalaa verildi.

Mahkeme heyeti, Serkan G'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı temmuz ayına erteledi.

- Olay

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Yalı Mahallesi'nde, emekli astsubay Serkan G. (49) ile evlilik hazırlığı yaptığı emekli hemşire Zeliha Köse'yi (45) 26 Şubat 2016'da silahla öldürmüştü. Olay sonrası Karşıyaka Polis Merkezine giden zanlı, cinayeti itiraf etmişti.

Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, Serkan G hakkında "Tasarlayarak adam öldürme", Nurdan A. hakkında ise "Tasarlayarak adam öldürme suçuna azmettirme" suçlamasıyla dava açmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.