İzmir

DEÜ Tıp Fakültesi mezuniyet töreni

14:27 10 Haziran 2017
DEÜ Tıp Fakültesi mezuniyet töreni

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi'nin 39. dönem mezunlarını verdiği bildirildi.

DEÜ'den yapılan açıklamaya göre, Buca Tınaztepe Yerleşkesi Amfi Tiyatrosunda düzenlenen törende 288 tıp öğrencisi diploma sevinci yaşadı.

Rektör Prof. Dr. Adnan Kasman, törendeki konuşmasında, genç doktorların zorlu bir göreve başlayacağını kaydederek, "Umarım Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda yüksek puanlar alarak istediğiniz uzmanlık alanlarına yerleşirsiniz. Sizden ricam, önemli olmaya değil, değerli olmaya çalışın. Yolunuz açık olsun." ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hale Ören de bir çocuk doktoru olarak mezunların heyecanını paylaştığını vurguladı.

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek de genç hekimlerin sağlık sistemine, çevreye duyarlı meslektaşlar olarak çalışmalarını dileyerek, "Meslektaşına, hocasına sevgi ve saygı duymak, dil, din, ırk cinsiyet farkı gözetmemek, insanlığın sosyal dertlerine eğilmek, ülkesini sevmek, her an yardıma hazır olmak ve fedakarlık yani tıbbiyelilik ruhu bizleri kardeş kılıyor. Bugün başlayan meslek hayatınızın başarı ile geçeceğine bütün kalbimle inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Yaş kütüğüne plaket çakarak mezunlar adına konuşan dönem birincisi Asil Demirezen de çok zorlu, yorucu bir eğitim sürecini tamamlayıp donanımlı hekimler olmayı öğrendiklerini kaydetti.

Törende, 2016-2017 öğretim yılını tamamlayan 39. dönem mezunu 288 doktor hekimlik andı içerek mesleğe ilk adımı attı

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.