İzmir

Merkez Bankasının faiz kararı

14:46 16 Haziran 2017
Merkez Bankasının faiz kararı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, yüzde 5'lik büyüme rakamlarının açıklanmasının ardından merkez bankasının faizleri sabit tutmasının da piyasalara ikinci bir moral aşısı olduğunu belirtti.

Demirtaş, yaptığı açıklamada, yılın ilk çeyreğine ilişkin yüzde 5 olarak açıklanan büyüme rakamlarının piyasalara büyük moral verdiğini ifade etti.

Büyümenin beklentilerin de üstünde gelmesinin ardından iş dünyası ve piyasaların önce ABD Merkez Bankasının (Fed) ardından da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının faiz kararlarını beklemeye başladığını kaydeden Demirtaş, her iki kurumun da beklentiler yönünde açıklamalar yaptığını anımsattı.

Merkez Bankasının enflasyonun görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruşun sürdürüleceğini belirttiğine dikkati çeken Demirtaş, şunları kaydetti:

"Son dönemde Türkiye'de büyüme oranının artması, kurdaki sert dalgalanmaların durması ve faizlerin stabil kalması ekonomideki olumlu gidişatı gösteriyor. Ancak enflasyon ve işsizliğin çift hanelerde olduğu bir ortamda, yeni yatırımlara ve dolayısıyla daha düşük faiz oranlarına ihtiyaç var. Faizlerde ibrenin aşağı çevrilmesinin en öncelikli yolu, enflasyon oranlarının kontrol altına alınması ve ekonomide güven ve yatırım ortamının tam olarak sağlanmasıdır. Yüksek büyümenin ardından alınan bu faiz kararı da ikinci moral oldu. Önümüzdeki dönemde faiz indirimlerinin yapılmasını bekliyoruz. Faiz indirimleri yatırımlara da olumlu yansıyacaktır."

Demirtaş, istihdam seferberliği için yeni yatırımların büyük önem taşıdığını aktararak, ocak ayından bu yana işsizlik oranlarında da bir düşüş olduğunu vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.