İzmir

Petkim'de toplu iş sözleşmesi görüşmeleri

22:54 20 Haziran 2017
Petkim'de toplu iş sözleşmesi görüşmeleri

Petkim ile Petrol-İş Sendikası arasında süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle fabrika girişini kapatan ve eylemi sürdürmekte kararlı olan sendika yönetimine müdahale edildi, Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Petkim ile Petrol-İş Sendikası arasında süren Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle başlatılan eylem devam ederken, işveren, fabrikanın kapısının kapatıldığını ve ürün çıkışı yapılamadığını ileri sürerek durumu polise bildirdi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü, bölgeye çevik kuvve ekipleri ile TOMA gönderdi. Polisin gelmesiyle kapıda eylem yapan işçiler, fabrika içine gönderildi. Kapıda ise sadece Petrol-İş Sendikası'nın yönetimi kaldı.

Sendika yönetimi, 4 temsilcisinin sendikal faaliyetlerinden dolayı işveren tarafından disiplin kuruluna sevk edildiğini, arkadaşlarının cezaları kaldırılmadan ürün çıkışı yapılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, eylemlerini sürdürdü.

Polis, eylemi sürdürmekte kararlı olan sendika yönetimini dağılmaları konusunda uyardı. Polis, uyarıları dikkate almayan ve "Fabrikalar boşaltılsın", "Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız, ya siz" sloganları atan gruba müdahale etti. Aralarında Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay’ın da bulunduğu 14 sendika temsilcisi gözaltına alındı.

İşçiler fabrika içindeki eylemlerine devam ederken, sendika yönetimindekilerin gözaltına alındığını öğrenen işçilerin aileleri de fabrika önüne gelerek eyleme destek verdi.

Petkim ile Petrol-İş Sendikası arasında süren Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle işçiler, eylem başlatmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.