İzmir

Sokak köpeklerinin bakımını üstlendi

15:50 23 Haziran 2017
Sokak köpeklerinin bakımını üstlendi

İzmir'in Seferihisar ilçesinde ikamet eden 55 yaşındaki hayvansever Hakkı Ağahatun, sokak köpeklerinin beslenmesinden tedavisine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayarak onlara sokaktaki zorlu yaşam mücadelelerinde destek oluyor.

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Seferihisar Şubesi'nde çalışan Ağahatun, Seferihisar Belediyesinden de aldığı destekle hasta hayvanların tedavisini gerçekleştiriyor.

Seferihisar'da ulaşabildiği tüm sokak köpeklerine yardımcı olmaya çalışan ve onlara yaz kış bakan Ağahatun, onların yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılıyor.

Ağahatun, sokak köpeklerinin kışın daha zor durumda olduğu için daha fazla insanın onlarla ilgilenmesi gerektiğini söyleyerek, "Bu Allah'ın emri. Kışın hayvanlar insanlar gibi yemek bulamazlar. Bulamadıkları için de bizlerin yardımcı olması gerekiyor. Ben bu vazifeyi Allah'ın emri olduğu için diğer vatandaşları da duyarlı olmaya çağırıyorum." dedi.

Vatandaşların artan yiyecekleri sokakların arasına çöp bidonlarının altına koyması gerektiğini ifade eden Ağahatun, şöyle konuştu:

"Dünyaya bir kere geliniyor, bir daha gelmeyeceğimiz için bu fırsatı değerlendirmemiz lazım. Toplum ancak böyle düzelir, merhametle, cömertlikle, paylaşmakla düzelir. İnsanlar en azından ekmek bulabilirler, suyu da var, ancak hayvanlar ikisini de bulamadığı gibi bir de hastalıkları var. Bunları da düşünmemiz lazım. Düşündüğümüz zaman gerçek insan sıfatına gireriz."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.