İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde bayramlaşma

17:16 24 Haziran 2017
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde bayramlaşma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ramazan Bayramı öncesi personelle bayramlaştı.

CHP İzmir İl Başkanlığınca Kültürpark İzmir Sanat'ta düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı ''Adalet Yürüyüşü'ne her anlamda destek verdiklerini dile getirdi.

Yürüyüşün İstanbul'da son bulacağını hatırlatan Kocaoğlu, herkesin eşini dostunu da arayarak yürüyüşe destek vermeye davet etti.

CHP'nin 1980 yılından beri ilk defa bir eylem ortaya koyduğunu belirten Kocaoğlu, ''Bu yürüyüşü sadece tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu için yapmıyoruz. Bu yürüyüşü tutuklu milletvekilleri, gazeteciler, haksız yere yıllarca tutuklu kalanlar, emeği yenenler ve adalet bekleyenler için yapıyoruz.'' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin tarihi davasının başladığı dönemde adalet istediğini anımsatan Kocaoğlu, ''O zaman 'Aç kalabilirsiniz ama adaletsiz yaşayamazsınız. Sadece ve sadece adalet istiyorum' demiştim. 5 buçuk yıl oldu hala adalet arıyoruz, hala adalet bekliyoruz.'' diye konuştu.

Basında yer alan bazı haberlerden rahatsız olduğu dile getiren Kocaoğlu, ''Aziz Kocaoğlu üzerinden CHP'yi yıpratmaya çalışıyorlar. İzmir'deki Aziz Kocaoğlu değil CHP iktidarı zayıflatılmak isteniyor. Ben tüm CHP'lilerden birlik, beraberlik istiyorum.'' dedi.

Kocaoğlu, işten çıkarılan 51 personelle ilgili olarak da şunları kaydetti:

''Personel arasında beyaz yakalı mavi yakalı arasında operasyonla karşı karşıyayız. Bugüne kadar kimseyi inancından, mezhebinden, etnik kökeninden dolayı ne işe almamazlık yaptık ne de işten çıkardık. Ama bıçak kemiğe dayandı. Çalışın kardeşlerim, çalıştırın. Çalışmayan insanlarla yolumuzu ayıracağım.''

CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven ise, bayramı buruk bir duyguyla ve kırgınlıkla kutladığını belirterek ''Adalet Yürüyüşü"ne destek verdiklerini ifade etti.

Güven, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşün mutlaka zaferle sonuçlanacağını iddia etti.

Programa, ilçe belediye başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve partililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.