İzmir

Müteahhitlerden "kentsel dönüşüm" uyarısı

13:36 26 Haziran 2017
Müteahhitlerden "kentsel dönüşüm" uyarısı

Müteahhiter Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, kentsel dönüşüm denince herkesin aklına yeni binalar geldiği için İzmir'in beton yığınına döndüğünü savundu.

Nasır, yaptığı yazılı açıklamada, birinci derece deprem kuşağında yer alan İzmir'deki yapı stoğunun güçlendirilmesi ve yenilenmesi gerektiğini belirtti.

Yerel yönetimlerin hızlı bir şekilde ada bazında planlama yaparak kentsel dönüşüm yasasını yaşama geçirmeleri gerektiğini kaydeden Nasır, doğru planlama yapılamadığı için İzmir'de yeni arsa üretilemediğini bildirdi.

Nasır, bunun da müteahhitleri kentsel dönüşüm adı altında yık-yap sistemine yönlendirdiğini ancak bunun kentsel dönüşüm değil, bina yenileme olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar İzmir’de yık-yap kapsamında 25 bine yakın bina inşa edilmiş durumda. Kentsel dönüşüm denince herkesin aklına yeni binalar geldiği için kent beton yığınına döndü. Yeni arsa üretilmiyor. Bu noktada bugüne kadar kentte 25 bine yakın bina inşa edildi. İzmir, hızlı bir şekilde 50 yıl hatta 100 yılı planlamaya yönelmelidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.