İzmir

Yangın söndürme helikopterinin Tahtalı Barajı'na düşmesi

10:26 02 Temmuz 2017
Yangın söndürme helikopterinin Tahtalı Barajı'na düşmesi

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, İzmir Gümüldür'deki orman yangınına müdahale sırasında 5 personelin bulunduğu helikopterin düşmesine ilişkin, "Helikopterimiz, ilk edindiğimiz bilgiye göre, motor arızasından dolayı tam suyu doldururken baraja düştü. İkisi Türk 5 mürettebat vardı içerisinde. Helikopter suya gömüldü ama ekibimizin tamamı helikopterden çıktı. Allah'a şükürler olsun herhangi bir can kaybı yok." dedi.

Üzmez, Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesine kaldırılan pilotlar Alperen Aydın, Dimitri Kazov, Aleksei Votintcev ve görevli personel Aleksandr Kamornikov'u ziyaret etti.

Sağlık durumları hakkında hastane yetkililerinden bilgi alan Üzmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümüldür'deki orman yangınına müdahale etmek için Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden yangın söndürme ekiplerinin geldiğini belirtti.

Söndürme çalışmalarının geceden beri kesintisiz devam ettiğini, sabah saatlerinde hava araçlarının tamamını tekrar kaldırdıklarını dile getiren Üzmez, şöyle konuştu:

"Sabahleyin gün ışımasıyla birlikte hava araçlarımızın hepsini tekrar kaldırdık. Hava araçlarımız Tahtalı Barajı'ndan suyu alıp yangın alanına atıyorlardı. Ben de o mahaldeydim. Balıkesir'den getirdiğimiz helikopterimiz, ilk edindiğimiz bilgiye göre, motor arızasından dolayı tam suyu doldururken baraja düştü. İkisi Türk 5 mürettebat vardı içerisinde. Allah'a şükürler olsun herhangi bir can kaybı yok, çok küçük sıyrıklar var. Helikopterin suya yakın olması, güç kaybının da hemen 20 metre yukarıda olmasından dolayı helikopter suya gömüldü ama ekibimizin tamamı helikopterden çıktı.

İlk belirlemelerde herhangi bir kaza emaresi yok. Muhtemelen de içeriden çıkış verecekler. Sadece helikopterimiz düştü bir can kaybımız yok. Allah kimseye bir daha böyle kaza bela göstermesin."

Öte yandan, kontrol amaçlı tedavi altına alınan ve beyin tomografileri çekilen Alperen Aydın, Dimitri Kazov, Aleksei Votintcev ve görevli personel Aleksandr Kamornikov taburcu edildi.

Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müşahede altında tutulan Muhterem Gürtekin'in ise bilincinin açık olduğu, herhangi hayati bir tehlikesinin bulunmadığı ve gün içerisinde taburcu edileceği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.