İzmir

Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısı

11:57 07 Temmuz 2017
Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısı

Dünya Azerbaycanlıları Kongresi Başkanı Asıf Kurban, "Dünya kamuoyunu yaşananlara seyirci kalmamaya çağırıyor, faillerin cezalandırılması ve Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesini talep ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kurban, yaptığı yazılı açıklamada, 4 Temmuz'da Azerbaycan'ın Fuzuli rayonunda yer alan Alhanlı köyünün Ermenistan Silahlı Kuvvetleri tarafından top ateşine tutulduğunu ve bunun sonucunda köy sakinlerinden 50 yaşındaki Sahibe Guliyeva ile 2 yaşındaki torunu Zehra Guliyeva'nın hayatlarını kaybettiğini hatırlattı.

Ermenistan'ın takındığı tutumla işgal ve terörizmi devlet politikası haline getirerek tecavüzkar davrandığını vurgulayan Kurban, Ermenistan ordusunun da sivil ve savunmasız insanlar ile sivil yerleşim birimlerine yönelik saldırılar düzenlediğine işaret etti.

Dünya kamuoyu ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu Eş Başkanları ve Birleşmiş Milletler'e (BM) çağrı yapan Kurban, Ermenistan'a "dur" diyerek net ve ciddi yaptırım talep ettiklerini bildirdi.

Ermenistan'ın yaptığının soykırım olduğunu ifade eden Kurban, şunları kaydetti:

"Biz topraklarımızın işgalden kurtulması, bu katliamları yapanların cezalandırılmaları yönündeki tüm faaliyetleri destekliyoruz. Azerbaycan Kardeşlik ve İşbirliği Derneği olarak işgal altındaki kadim Azerbaycan topraklarındaki bu katliam ve soykırımı yapanları ve onlara destek olanları bir daha şiddetle kınıyoruz. Dünya kamuoyunu bu yaşananlara seyirci kalmamaya çağırıyor, faillerin cezalandırılması için gerekli ciddi adımların ivedilikle atılmasını bu tür cinayet, katliam ve soykırımların bir daha yaşanmaması için Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarında bir an önce çekilmesini talep ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.