İzmir

Fetullah Gülen'in avukatının yargılandığı dava

18:04 11 Temmuz 2017
Fetullah Gülen'in avukatının yargılandığı dava

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in avukatı Feti Ün'ün yargılanmasına devam edildi.

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ün ve avukatları katıldı.

İddia makamı, tanık beyanları ve belgeler birlikte değerlendirildiğinde sanık Ün'ün "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezalandırılması gerektiği yönünde mütalaa verdi.

Mahkeme başkanı, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden (TEM) gelen rapora göre, sanık Ün'ün FETÖ/PDY'yle irtibatlı olduğuna ilişkin WhatsApp mesaj içeriklerinin olduğunu belirtti.

Ün, tutuklu bulunduğu Denizli Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) yaptığı savunmada, ne suç işlediğini bilmediğini, neden tutuklandığını anlamlandıramadığını ileri sürdü.

Şeker hastası olduğunu söyleyen Ün, tahliyesini ve TEM'den gelen raporu inceleyip savunma yapabilmesi için mahkeme heyetinden süre talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve Ün ile avukatlarının son savunmalarını yapmaları için bir sonraki celseye kadar süre verilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

- Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Feti Ün, 11 Kasım 2016'da tutuklanmıştı. Ün'ün, terör örgütü elebaşı Gülen ile kapatılan Zaman gazetesinin basıldığı, geçen yıl kayyum atanan İzmir'deki Kule Matbaasının da avukatlığını yaptığı belirtilmişti.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, hazırladığı iddianamede Ün hakkında "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla dava açmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.