İzmir

İzmir Milli Eğitim Müdürü Yahşi:

09:36 13 Temmuz 2017
İzmir Milli Eğitim Müdürü Yahşi:

İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmalar kapsamında İzmir'de "eğitim kurumu" adı altında faaliyet gösteren 184 kurumun kapatıldığını söyledi.

Yahşi, gazetecilere yaptığı açıklamada, kapatılan okulların ise anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, rehberlik ve araştırma merkezi, halk eğitim merkezi ve bilim sanat merkezi gibi kurumlara dönüştürüldüğünü belirtti.

Okulların dönüşümünde engellilere öncelik tanındığını aktaran Ömer Yahşi, engellilere hizmet edecek özel eğitim okulu ihtiyacı tespit edilerek, ihtiyaca cevap verecek sayıda yeni özel eğitim okulları oluşturulduğu bilgisini paylaştı.

Yahşi, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde hainlere geçit verilmediğini ifade ederek, "Bunlar için İzmir önemli bir yerdi. İzmir neşvünema buldukları, insanların evlatlarını israf etmeye başladıkları yer. 184 kurumu Milli Eğitim Bakanlığımız FETÖ'den dolayı kapattı. Buraları tamamıyla, bir tane kurumu ziyan etmeden devletin elinde, milletin çocuklarının hizmetine sunduk. FETÖ'ye muhabbeti olan, o yöne aidiyeti olana çocuk teslim etmenin imkanı yoktu." diye konuştu.

FETÖ ile mücadele sırasında Milli Eğitim Bakanlığı kayıtlarında olmayan okullar bulduklarını aktaran Ömer Yahşi, Karabağlar ilçesinde özel okul olarak yapılmış, 17-25 Aralık sürecinden sonra öğrenci kaydedilmeden beklemeye alınmış 2 okul tespit edilerek kapatıldığını kaydetti.

FETÖ'nün okulların yanı sıra FETÖ ile bağlantılı öğretmenlerle de ilgili hassas bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Yahşi, binden fazla ihraç ve açığa alma olduğunu belirtti.

FETÖ'nün insan devşirmeyi eğitim kurumları aracılığıyla yaptığını, bu nedenle eğitime önem verdiğine işaret eden Ömer Yahşi, şöyle konuştu:

"FETÖ'nün kılcal damarlara kadar sirayet ettiğini biliyoruz. Bunun temizlenmesi için devletin teyakkuz halinde olduğunu ve milletin bu konudaki refleksini görüyoruz. Türkiye'deki 'cins beyinler' diyeceğimiz en iyi beyinleri devşirdiler, israf ettiler. Bunları yurt dışına da göndererek, hain emelleri için kullandılar. FETÖ olmayan bir Türkiye, bundan sonra daha da büyüyecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.