İzmir

İzmir'deki bombalı eylemlerin davası

13:27 13 Temmuz 2017
İzmir'deki bombalı eylemlerin davası

AK Parti Karşıyaka ilçe binası, MHP Çamdibi irtibat bürosu ile Çamdibi Polis Merkezi Amirliğine bombalı saldırıda bulduğu iddiasıyla tutuklanan terör örgütü MLKP üyesi Deniz Aytaç'ın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Aytaç ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, Ulusal Kriminal Büronun eylemlere ait kamera görüntülerine ilişkin raporunu okuyarak, görüntülerde bulunan kişinin sanığa bir cepheden benzetildiğini ancak diğer cepheden benzetilemediğini ve sanık olduğu iddia edilen kişinin şapka taktığı için net olarak tespit edilemediğinin bildirildiğini ifade etti.

Sanık Deniz Aytaç, yeterli maddi imkanı olmadığı için dosyayı inceleyemediğini ve savunmasını hazırlayamadığını söyledi.

Sanık avukatının dosyanın bir örneğini müvekkile vereceğini söylemesi üzerine, tanık dinlenilmesine başlandı.

Tanık Arif Çalık, sanığın geçmişte kiraladığı evin bulunduğu mahallenin muhtarı olduğunu belirterek, "Sanık muhtarlık sistemine kaydını yaptırmadı. Kayıt yaptırması için ev sahibini uyardım. Ev sahibi duyarsız kaldı. Sonra sanık polisler tarafından yakalandı. Ev sahibi camı kırıp içeri girdiğinde suç teşkil eden şeyler görmüş. Silah görmüş." dedi.

Sanık avukatı müvekkilinin yaklaşık 2 yıldır tutuklu olduğunu belirterek, "Cevaplar gelmediği için yargılama uzamaktadır. Kaçma şüphesi yoktur." dedi.

Mahkeme heyeti Ulusal Kriminal Büronun raporuna göre eylemlere ait kamera görüntülerinde yer alan kişinin sanık olup olmadığının net olarak tespit edilememesi üzerine sanığın rötuşsuz fotoğraflarının çekilerek kameradaki fotoğraflarıyla İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine, cevap gelmeyen yazıların beklenmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Geçen yıl, önce AK Parti Karşıyaka ilçe binasına, ardından MHP Çamdibi irtibat bürosu ve Çamdibi Polis Merkezi Amirliğine konulan bombalar hasara neden olmuştu.

Daha sonra Buca'da devriye görevi yapan polis ekibine silahla ateş edilmiş, polis memurları aracın camlarının kırması sonucu yaralanmış, saldırganlardan Deniz Aytaç elindeki poşette dipçiksiz otomatik silah, bir tabanca ve el bombasıyla yakalanmış, suç ortağı olduğu tespit edilen saldırgan ise kaçmıştı.

Deniz Aytaç'ın AK Parti Karşıyaka ilçe binası, Çamdibi Polis Merkez Amirliği ve MHP Çamdibi irtibat bürosunun bombalanması eylemlerini gerçekleştiren terör örgütü MLKP örgütü üyesi olduğu ortaya çıkmış, emniyet, savcılık ve Sulh Ceza Hakimliğinde susma hakkını kullanan zanlı tutuklanmıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.