İzmir

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

00:31 15 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İzmir Valiliği, şehit aileleri ve gaziler için "15 Temmuz Destanı" adlı yemek programı organize etti.

Balçova Termal Otel Kardelen Salonu'nda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, programda yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimini püskürten Türk milletinin kahramanlık destanı yazdığını belirtti.

Kalpleri iman, yüreği vatan sevgisiyle dolu vatandaşların canını hiçe saydığını söyleyen Ayyıldız, ülkesi için gözünü kırpmadan hayatını veren tüm şehitleri saygıyla andıklarını kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu ise 15 Temmuz gecesi gençlerin, yaşlıların, annelerin, babaların tankların üstüne yürüdüğünü ve ölüme meydan okuduğunu ifade etti.

Dünyaya örnek bir kahramanlık öyküsünü milletin yazdığını kaydeden Ustaoğlu, "Gelecek nesillere aktarılacak bir destanı yazan milletimiz demokrasiyi korumuş, milli iradesiyle dünyaya gücünü bir kez daha göstermiştir." dedi.

Edilen dualarla son bulan programa, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, askeri erkan, gazi ve şehit aileleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.