İzmir

Suriyelilerin ulaşımı için "Yol İzin Belgesi" şartı

18:58 15 Temmuz 2017
Suriyelilerin ulaşımı için "Yol İzin Belgesi" şartı

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, İl Göç Müdürlüğü tarafından verilen "Yol İzin Belgesi" bulunmayan Suriyelilerin taşınmaması konusunda ulaşım firmalarını uyardı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İzmir'de yaşayan ve geçici koruma kapsamında bulunan Suriyelilerin kendilerine sağlanan hak ve hizmetlerden gereği gibi faydalanabilmesi, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, özellikle göçmen kaçakçılığı suçuna karışan veya terör örgütleriyle ilişkisi bulunanların tespitinin sağlanmasının amaçlandığı kaydedildi.

Açıklamada, il sınırları içerisinde yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan kara, deniz, hava ve demiryolu taşımacılığı, acente, taşıma işleri komisyonculuğu, taşıma işleri organizatörlüğü, terminal işletmeciliği, araç kiralama işletmeciliği, taksi durakları gibi ulaşım hizmetleri veren firma, şirket ve duraklar tarafından, İl Göç İdaresi Müdürlüğünce verilen geçerli "Yol İzin Belgesi" bulunmayanlara bilet satışı ve hizmet verilmesinin durdurulması gerektiği ifade edildi.

Ayrıca, "Yol İzin Belgesi" olmayan Suriyelilere taşımacılık hizmeti verenlere idari para cezası uygulanacağı vurgulandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.