İzmir

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

20:38 15 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektikleri fotoğraflardan oluşan ve İzmir Konak Meydanı'nda açılan sergi büyük ilgi görüyor.

FETÖ'nün darbe girişiminin birinci yılında Konak Meydanı'ndaki törene ve "Demokrasi Nöbeti"ne katılmak isteyen binlerce vatandaş, "AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi"ni ziyaret etti.

Darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara ve İstanbul'da çekilen fotoğraflardan oluşan sergiyi ellerinde Türk bayraklarıyla gezen bazı vatandaşlar, cep telefonlarıyla hain darbe girişimine ilişkin fotoğrafları görüntüledi.

Sergiyi gezen vatandaşlardan Ahmet Aydın (40), gördüğü fotoğrafların çok etkileyici olduğunu belirterek, "15 Temmuz gecesi millet destan yazdı. O gece kötü şeyler yaşadık. İnşallah bundan sonra bir daha yaşanmaz. Hainler cezalarını çekiyor, belalarını buldular. 15 Temmuz gazi ve şehitlerini rahmetle anıyoruz." diye konuştu.

Vatandaşlardan Fatma Aydın, sergiyi dolaşırken çok duygulandığını, gelecek nesillerin de mutlaka bu sergiyi gezmesi gerektiğini kaydetti.

Kadir Yalçın ise Türk milletinin 15 Temmuz gecesi tüm dünyaya gerekli cevabı verdiğini vurgulayarak, "Sergiyi gezerken tüylerim diken diken oldu. Fotoğraflarda sırtında Türk bayrağı taşıyan teyzeyi görünce çok duygulandım. Türkiye'yi kimse yıkamaz. FETÖ'cü hainler Allahlarından bulsunlar." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.