İzmir

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

00:31 16 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin 1. yılında Konak Meydanı'nda düzenlenen törene binlerce İzmirli katıldı.

İzmir Valiliği önünden Konak Vapur İskelesi'ne kadar meydanı dolduran İzmirliler, ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırarak ve cep telefonlarının ışıklarını yakarak demokrasi nöbetine katılıyor.

Sivil toplum kuruluşları, belediyeler, bazı şirketler tarafından açılan stantlarla donatılan Konak Meydanı her yaştan kent sakinini ağırlıyor.

Program kapsamında 15 Temmuz şehitlerinin adları İzmir Büyükşehir Belediyesi binasına ışıklarla yansıtıldı.

İzmir Müftüsü Ramazan Muslu'nun dualarıyla başlayan etkinlikte şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Meydanı dolduranlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe gecesi yaptığı çağrıyı dev ekrandan zaman zaman alkışlayarak izledi.

- "Millet o gece vatanına sahip çıktı"

Konak Meydanı'nda oluşturulan platformdan vatandaşlara seslenen İzmir Valisi Erol Ayyıldız, 15 Temmuz tarihinin tüm Türkiye'nin olduğu gibi "efelerin diyarı İzmir"in de hainlere karşı duruş günü olduğunu söyledi.

Yiğitlerin tüm haksızlıklara o gün "Dur" dediğini vurgulayan Ayyıldız, "Sizleri saygı ve hürmetle selamlıyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız. 15 Temmuz 2016 tarihi aziz milletin, şerefsiz ve hain terör örgütünü bozguna uğrattığı gündür." dedi.

Kalpleri imanla dolu kahramanların millet için gözünü kırpmadan canını feda ettiğini aktaran Ayyıldız, aziz şehitlerin anısı önünde saygıyla eğildiğini, gazileri de sevgi ve muhabbetle selamladığını söyledi.

Milletin tüm düşmanlarının karşısında tarih boyunca kahramanlıklar sergilediğini dile getiren Ayyıldız, "Biz varız diyoruz. Millet o gece vatana sahip çıktı. Hem ecdadına hem de geleceğine çok güzel bir destan bıraktı, ilelebet payidar kalacağını dost ve düşmana gösterdi." diye konuştu.

- "Tüm Türkiye'ye cesaret verdiniz"

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da FETÖ'nün 15 Temmuz'da hain darbe girişimiyle milleti hedef aldığını söyledi.

Konak Meydanı'na geçen yıl 15 Temmuz'da koşanların vatanı, milleti korumak için elinden geleni yaptığını vurgulayan Delican, yeryüzünde Türk milleti gibi yüce ve cesur bir millet daha olamayacağını, darbe girişimi sırasında bu milletin fertlerinin canını hiçe saydığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydana koşanların sayesinde bugün şanlı bayrağın altında milletin gururla yaşadığını kaydeden Delican, "O yüce milletimize teşekkür ediyoruz." dedi.

Türk tarihinin zaferlerle dolu olduğunu hatırlatan Delican, "İzmir'i nasıl kurtardıysak, düşmanı nasıl İzmir'de denize döktüysek, 15 Temmuz'da bu meydana koşan sizler de o gece tüm Türkiye'ye güç verdiniz. 15 Temmuz demokrasi zaferidir. O günü asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Dünya o günü demokrasinin bir zaferi olarak hatırlayacaktır. Bu millete asla diz çöktüremeyecekler. Bunun en güzel örneğini sizler yaşattınız." diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, çok sayıda resmi kurum yöneticisi, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı etkinlikte marşlar, türküler okundu.

Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunan programda FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin belgesel dev ekrandan gösterildi, Konak Yalı Camisi'nde de sela okundu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.