İzmir

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

11:10 16 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İzmir'in Tire, Ödemiş ve Urla ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Tire ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan etkinliklerde Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM-BİR-SEN) öncülüğünde yürüyüş düzenlendi, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dualar edildi.

Tire Müftüsü Şaban Şağdan tarafından şehitler için okunan 100 hatim için dua edildi.

Şağdan, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi büyük bir belanın bertaraf edildiğine dikkati çelerek, "Milletçe büyük bir felaketten, büyük bir badireden bizi kurtaran Yüce Rabbimiz, sana sonsuz hamd ediyoruz." dedi.

EĞİTİM-BİR-SEN Temsilcisi Selami Mertoğlu da vatan için canını seve seve feda eden tüm şehitleri rahmetle ve minnetle andığını dile getirdi.

Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu ile ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitleri Köprüsünde yaptığı konuşma canlı izlendi.

- Ödemiş

Ödemiş ilçesindeki etkinliklerde ise Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı Mahmut Badem ve ilçe protokolü, Ulus Meydanı'na ellerinde Türk bayraklarıyla gelerek burada bulunan vatandaşları selamladı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi kalkışma başlatarak 250 vatan evladının şehit olmasına neden olan hainlerin bugün adalet önünde hesap verdiğini söyledi.

Etkinlikte, 15 Temmuz gecesi yaşananlardan derlenen görüntüler izlendi.

Ödemiş Belediyesi ile çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşlarınca alana gelenlere ikramların yapıldığı etkinlikte, Türk Kızılayı tarafından kurulan çadırlarda kan bağışında bulunuldu.

- Urla

Urla ilçesinde de Jandarma Kavşağı’ndan itibaren oluşturulan kortej, sloganlarla Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürdü.

Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, AK Parti Urla İlçe Başkanı Ahmet Olgun Bilici, Urla Müftüsü Ali Ünal ve vatandaşların katıldığı yürüyüş sonunda Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kur'an-ı Kerim okunan ve dua edilen etkinlikte konuşan İlçe Kaymakamı Demiryürek, tarih boyunca kendi sancağı altında hür ve bağımsız yaşayan bir milletin 15 Temmuz gecesi işgal girişimine de canını ortaya koyarak karşı koyduğunu hatırlattı.

Demiryürek, şunları kaydetti:

"Eli kanlı yabancı servislerin çok uzun yıllardır en ince detaylarına kadar planladıkları bir senaryo bütün acımasızlığı ve kahpeliğiyle uygulanmak istendi. Milletin meşru temsilcilerini bertaraf ederek kıymeti kendinden menkul, kirli bir organizasyona ülkeyi devretmeyi hedefleyen bu kurgunun öngörmediği yada öngöremediği bir gerçek vardı. Milletin kendisine tevdi ettiği emanete, büyük bir cesaret, feragat ve özgüvenle sahip çıkan Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı tarihi çağrı üzerine meydanlara inen halkımız, eşine tarihte az rastlanılan büyük bir destana imza attı."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.