İzmir

Kabine değişikliğine iş dünyasından tepkiler

13:57 20 Temmuz 2017
Kabine değişikliğine iş dünyasından tepkiler

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şube Başkanı Şerafeetin Gücü, yapılan kabine değişikliğine ilişkin, "Ekonomi yönetiminin başında olan isimler yerinde kaldı. Yeni kabinede ekonomik istikrar öncelenmiş." değerlendirmesinde bulundu.

Gücü yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan yeni kabinede Mehmet Şimşek, Nihat Zeybekci, Naci Ağbal, Bülent Tüfenkci, Berat Albayrak ve Lütfi Elvan gibi başarılı grafiğe sahip isimlerin tekrar yer aldığını kaydetti.

Bu kararın yeni kabinede ekonomik istikrarın öncelendiğini gösterdiğini aktaran Gücü, "İş dünyasının temsilcileri olarak bizler için de ekonomide istikrar çok çok önemli bir husustur. Bu istikrarın korunması bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Ekonomi yönetiminin başında olan isimler yerinde kaldı. Yeni kabinede ekonomik istikrar öncelenmiş." ifadesini kullandı.

Gücü, yeni kabinenin ülke ve millet adına hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros da kabine değişikliğinde kadın milletvekili Jülide Sarıeroğlu’nun hükumete girmesini olumlu bulduklarını ifade etti.

Kabinede daha fazla kadın bakan görmek istediklerini kaydeden Antitoros, yeni bakana görevinde başarılar diledi,

Antitoros, "Umuyoruz ki yeni bakanımız iş dünyasının doğası gereği yakın ilişkiler içinde olduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na kadın bakış açısıyla yeni bir soluk getirir. Bu anlamda üzerimize düşen bir görev olursa seve seve yerine getiririz." değerlendirmesinde bulundu.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.