İzmir

İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dava

16:38 25 Temmuz 2017
İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dava

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin 271 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'nde İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesine dönüştürülen salondaki duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmanın öğleden önceki oturumunda, bazı tutuklu sanıklar ve avukatları, tanık olarak ifade veren Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'e yönelik beyanlarını dile getirdi.

Duruşmada söz verilen tutuklu sanık eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan, Orgeneral Recep ile ilk telefon temasının saat 02.07'de gerçekleştiğini söyledi.

Orgeneral Recep'e, Gümüldür'deki askeri kamptan Kaklıç'a geldiğini, oradan da Eskişehir'e gideceğini söylediğini belirten Demirarslan, bu görüşmede tümamiraller Aydın Şirin ve Hasan Nihat Doğan'ın derdest edildiğine ilişkin bilgiye sahip olmadığını aktardığını kaydetti.

Orgeneral Recep'in, tümamirallerin kurtarılmasıyla ilgili bir emir almadığını ileri süren Demirarslan, helikopterlerin o gece bir görev dahilinde uçtukları bilgisinin de kendisine iletilmediğini iddia etti.

Mahkeme Başkanının, "Tutuklu sanıklar Ramazan Elmas, Beşir Kanat ve Nihat Kafes'in verdiği eksik bilgilerle seni aldattıklarını mı düşünüyorsun?" şeklindeki sorusu üzerine Demirarslan, "Evet" yanıtını verdi.

Havadaki kontrolsüz uçakların yere indirilmesi ve yaklaşık bin 500 komandonun Ankara'ya intikalini engellediklerini savunan Demirarslan, darbe karşıtı hareket ettiklerini söyledi.

Tutuklu sanık eski Pilot Yüzbaşı Müjdat Sarısoy ise ilk savunmasının arkasında olduğunu belirterek, darbe girişiminden bilgi sahibi olmadığını ve birileri tarafından kullanıldığı iddiasında bulundu.

Sarısoy'un avukatı Murat Tanılı'nın "O gece Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın hava sahasının uçuşları kapatılması emrinden haberiniz var mıydı?" sorusuna Orgeneral Recep, böyle bir emirden haberdar olmadığını bildirdi.

- Tutuklu sanık duruşma salonundan çıkartıldı

Mahkeme Başkanı, tutuklu sanık eski Bornova 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığı 4. Tabur Komutanı Binbaşı Fatih Sarıçay'ı, dönemin Bornova 2. Jandarma Komando Tugay Komutanı Albay Semih Okyar ile ilgili beyanda bulunduğu sırada sesini yükseltmesi üzerine uyardı.

Bu şekilde konuşmaya devam etmesi üzerine duruşma disiplinine uymadığı gerekçesiyle salondan çıkartılan Sarıçay, "(Okyar'ı kastederek) O adam bana 'Teslim ol.' dedi, ben de teslim oldum ama bir yıldır hala buradayım. Allah'a havale ediyorum." diye konuştu.

Duruşmaya, yarın devam edilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.