İzmir

Yunanistan Cumhurbaşkanı'nın sözlerine tepki

13:14 26 Temmuz 2017
Yunanistan Cumhurbaşkanı'nın sözlerine tepki

CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'un Koyun adasında söylediği "Gerekirse bu adalar için canımı veririm" sözlerine ilişkin, "Vatan toprağında gözü olan her kim olursa olsun haddini bildirmeyi görev biliriz." dedi.

Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yapan Başak, Cumhurbaşkanı Pavlopulos'un Koyun adasındaki "Gerekirse bu adalar için canımı veririm" sözlerini hayret ve üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.

Kurtuluş Savaşı'nın ardından imzalanan Lozan Antlaşması'nın bugünkü sınırların ve doğan hakların yegane senedi olduğunu vurgulayan Başak, şöyle konuştu:

"Yunanistan Cumhurbaşkanı kısa bir süre önce kendi ifadesi ile Lozan Antlaşması'nın uluslararası hukukun ayrılmaz bir parçası olduğunu söylemişti. Sevr'i bize dayatan emperyalistlere karşı ecdadımız, "Ya istiklal ya ölüm" diyerek büyük fedakarlıkla kazanılan ulusal bağımsızlığımız ve vatan toprağımız bizim en kutsal mirasımızdır. Vatan toprağında gözü olan her kim olursa olsun haddini bildirmeyi görev biliriz."

Başak, geçici heves ve kişisel hırslar uğruna kimsenin barışı bozmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.