İzmir

Belediye şirketi İZDENİZ'de süren grev

19:03 27 Temmuz 2017
Belediye şirketi İZDENİZ'de süren grev

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Rıfat Mutlu, İZDENİZ'de devam eden grevle ilgili, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na çağrıda bulunarak, sendika ile sözleşmenin imzalanıp grevin sona ermesini istedi.

Mutlu yaptığı yazılı açıklamada, 16 günden bu yana İZDENİZ AŞ'de 250 işçinin sürdürdüğü grevi parti olarak desteklediklerini söyledi.

İzmir'de her gün ortalama 50 bine yakın vatandaşın deniz seferleri ile taşındığını anımsatan Mutlu, deniz ulaşımının İzmir trafiğinde de önemli bir yer tuttuğunu, yaşanan grev nedeniyle trafikte aksamaların yaşandığını belirtti.

Mutlu, çalışmayan gemilerin kamuya günlük zararının 140-150 bin lira olduğunu belirterek, İZDENİZ'in kamu şirketi olarak telafisi mümkün olmayan zarara uğrayacağını, çalışmayan gemilerin bakımının da ayrı bir sorun yaratacağını ifade etti.

Halkın daha fazla çile çekmeden grevin bitirilmesi çağrısında bulunan Mutlu yazılı açıklamasında şunlara yer verdi:

"Belediyelerde toplu sözleşme görüşmelerini yetkili bürokratlar yürütür. Anlaşma sağlanamazsa başkan devreye girer sorunu kendisi çözer. Yani çözüm Aziz Başkandadır. Aziz Kocaoğlu Başkana çağrımız sözleşmeyi imzalayarak bu grevi bitirmesidir. İzmir halkına karşı sorumluluğunu yerine getirmesidir. Grev anayasal bir haktır ve mahkeme kararı ile sendika bu hakkını şuan kullanıyor. Grevin sorumlusu sendika olamaz. Çileyi çeken halk, ekonomik kayıp halkın kaybı. Yetki başkanda, gereksiz inatlaşmanın anlamı yok."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.