İzmir

İZDENİZ'deki grev

16:23 29 Temmuz 2017
İZDENİZ'deki grev

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZDENİZ AŞ'de devam eden greve ilişkin, grevin bir hak olduğunu ama grev haktır diye enflasyonun kat be kat üzerinde ücret zammı verilemeyeceğini söyledi.

Kocaoğlu yaptığı açıklamada, grevdeki sendikacılardan bugüne kadar kendilerine herhangi bir görüşme talebinin gelmediğini belirtti.

Ankara'da Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay'la görüşme yaptığını aktaran Kocaoğlu, görüşmede İZDENİZ'in kara çalışanları için yüzde 10 olarak öngördükleri zammı iki puan daha arttırdıklarını, deniz çalışanları için ise yüzde 25'lik vergi avantajının üzerine yüzde 5 zam ilave ettiklerini ve bu oranlarda mutabık kaldıklarını ifade etti.

Başkan Kocaoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ben Ankara'dayken arkadaşlar sendika yöneticileriyle bir araya geldi. Genel Başkan Atalay'la da mutabık kaldığımız ve biteceğini düşündüğümüz grev maalesef bitmedi. Biz gereğini yaptık, grev olmasını da istemiyoruz. Grev haktır. Herkes hakkını kullanacak ama Belediye de hizmet etmek için kaynak yaratacak. Grev haktır diye enflasyonun kat be kat üzerinde ücret zammı veremez."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.