İzmir

İzmir'de işten çıkarılan belediye çalışanları

15:22 02 Ağustos 2017
İzmir'de işten çıkarılan belediye çalışanları

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası üyeleri İzmir Büyükşehir Belediyesinde işten çıkartılanlara destek olmak için yarın yarım gün iş bırakacak.

DİSK İzmir temsilciliğinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel-İş Sendikası 3 No'lu İzmir Şube Başkanı Güral Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı 13 şirkette, kendilerine daha iyi yaşam koşulları sağlamak için çeşitli davalar açan işçilere karşı toplu işten çıkarmalar yapıldığını belirtti.

Belediyenin işten çıkarmalarla ilgili yaptığı açıklamalarda, işçilerin performans düşüklüğü, verimsizliği ve çok rapor almalarının öne sürüldüğünü kaydeden Doğan, sağlığın insanların en temel hakkı olduğunu ve rahatsızlığı nedeniyle heyet raporu alan kişiyi işten çıkarmanın insani ve ahlaki olmadığını söyledi.

Doğan, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası 1, 2 ve 3 Nolu şubeler olarak bu nedenle yarın sabahtan itibaren yarım gün iş bırakacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Yaşanan bu olumsuzluklardan hak, hukuk, adalet arayan üyelerimiz ve sendikamız sorumlu değildir. Yaşanan bu sorunu çözmek için İzmir Büyükşehir Belediyesinin yetkili ve etkili tüm bürokratlarıyla 2 gündür sorunun çözümü için görüşmelerde bulunulmuş, olumlu bir sonuç alınamamıştır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Aziz Kocaoğlu'na sesleniyoruz; yanlış yönlendiren, kendi içindeki çatışmalardan dolayı tüm suçu emekçilere atan bürokratların hiç mi suçu yok? Amacımız burada İzmir halkını alınacak hizmetlerden mahrum bırakmak değil, hak, hukuk, adalet anlayışının bir parçası olan ve taleplerimizin yerine getirilmesi için uyarı niteliğinde bir eylem olup, haksız bir şekilde işten atılan üyelerimiz tekrar işe başlatılmalı, yoksa adalet yerine gelene kadar bu tür eylemlerimiz sürecek."

Öte yandan sendikaya bağlı belediye otobüsü şoförlerinin de yarın 06.00-08.00 saatlerinde iş bırakacağı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.