İzmir

İzmir'de "Hacı Murat" buluşması

12:48 07 Ağustos 2017
İzmir'de "Hacı Murat" buluşması

Türkiye'nin klasik otomobilleri arasında yer alan Murat 124 sahiplerinin oluşturduğu sosyal medya grubu, arabalarıyla İzmir'de buluştu.

Torbalı'nın Ayrancılar Mahallesi'nde bulunan 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen "Hacı Murat" buluşmasına 10 araba katıldı.

Sahiplerinin yan yana dizdiği Murat 124'ler büyük ilgi gördü. Renkli, özellikli ve bakımlı Murat 124'leri görmek için parka gelen vatandaşlar, araçlarla fotoğraf çektirdi.

Sosyal medyada oluşturulan Murat 124 İzmir Grubu Başkanı Tolga Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneklerini iki yıl önce kurduklarını kent genelinde aktif olarak 20 üyelerinin olduğunu söyledi.

"Hacı Murat" kendileri için bir tutku olduğunu anlatan Çalık, "Çocukluğumdan beri gönül verdim, arabamı sıfırdan topladım, bununla yetinmeyip ikinci aracımı aldım. Ortalama masrafımız 15 bin lirayı buluyor. Farklı aksesuara göre bu rakam değişiyor 40- 50 bin lira fiyat biçen de oluyor." diye konuştu.

Çalık, arabasını ailesinin bir parçası gibi gördüğünü, onunla vakit geçirmeyi çok sevdiğini, yakınlarının da onu her gördüğünde arabasını sorduğunu aktardı.

İzmir'deki "Hacı Murat" buluşması için Kocaeli'den gelen 57 yaşındaki Cavit Salih Ergin, Türkiye genelinde kurulan dernekler sayesinde "Murat 124" sevdalısı sayı her geçen gün arttığını ifade etti.

Araba kullanmayı "Murat 124" ile öğrendiği için ondan hiç kopamadığını dile getiren Ergin, "Emekli olunca hobi olsun diye başladım. Bende şu an da 12 tane "Murat 124", 1 tane "Murat 131" ve bir de "Anadol" marka araba var. Ben kendimi Murat 124 koleksiyoncusu olarak düşünüyorum. Arabalarımı satmayı düşünmüyorum." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.